Mihajlovićeva o Novom Pazaru: Zakon mora da se poštuje

Zakon koji regulise pitanja nelegalne gradnje nema ime i mora da se poštuje, rekla je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

“U Novom Pazaru, čiji je veliki deo pod zaštitom Republičke direkcije za zaštitu spomenika, naš interes je da zaštitimo sve što je važno – od džamije do Petrove crkve, ali isto tako da imamo plansku dokumentaciju za izgradnju”, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara o nelegalnoj gradnji objekata u okviru Fakulteta za islamske studije u tom gradu.

Prema njenim rečima, lokalna vlast je dužna da se bavi pitanjem nelegalne gradnje na svojoj teritoriji.

“Da bude jasno i Ustavom i zakonom jasno je određeno da je loklana samouprava, dakle opština i grad, određena da se bavi upravo rešavanjem pitanje nelegalne gradnje”, navela je Mihajlović precizirajući da “Zakon nema ime ni Nikolić, Zurkolić, Mihajlović, Ljajić ili bilo koje drugo”.

Ministarstvo građevinarstva je, istakla je, zainteresovano da reši svaki problem i već je tražilo podatke o nelegalnoj gradnji u Novom Pazaru i to, kako je rekla, od svih aktera.

“Da li u Novom Pazaru uopšte postoji planska dokumentacija i da li je opština napravila plansku dokumentaciju da može da se obavlja legalna gradnja. Da li je ta imovina pod sporom ili nije, ima puno infomacija koje se pojavljuju u javnosti a koje mi u ministarstvu hoćemo da proverimo iako to ne predstavlja deo našeg posla“, navela je.

Ministarstvo, objasnila je, hoće da vidi šta se sve tu dešava i da damo pravu informaciju javnosti, ali i informaciju o načinu kako će se to rešiti.

“Mislim da nema problema koji ne može da se reši“, naglasila je Mihajlović i izrazila spremnost tog resora da pomogne u rešavanju te situacije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO