BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović poručila je danas da je država rešena da se izbori sa svakim oblikom nasilja, a da je pedofilija jedan od najgrubljih oblika kršenja prava dece na normalan život i odrastanje i da je neophodno da registar pedofila što pre zaživi.

Ona je izjavila da je kao žena i kao majka zgrožena vestima koje su nas poslednjih dana preplavile, a tiču se napastvovanja devojčica i pedofilije.

“Uverena sam da će nadležne institucije odreagovati na pravi način i u slučaju učitelja folklora, pomenutog sveštenika, ali i redara iz tržnog centra koji je pokušao da obljubi maloletnu devojčicu”, istakla je Mihajlović, saopšteno je iz kabineta potpredsednice vlade.

Ona ukazujue da su ovo veoma potresne teme za društvo u celini.

“Zato je neophodno da registar pedofila, predviđen Marijinim zakonom, zaista zaživi. Kao što očekujem i da dobijemo sveobuhvatan jedinstveni registar nasilnika koji sam inicirala i koji će biti deo Strategije za rodno zasnovano nasilje nad ženama”, poručila je Mihajlović.

indeksonline.rs/Tanjug