Mihajlović i ambasador Albanije o regionalnim projektima

383

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Albanije u Srbiji Iljirom Boćkom o regionalnom povezivanju i realizaciji infrastrukturnih projekata.

Uoči posete premijera Albanije Edija Rame Srbiji u oktobru, Mihajlovićeva i Boćka su razgovarali o unapređenju bilateralne saradnje, gde je od velikog značaja projekat izgradnje auto-puta Niš-Merdare-Priština-Tirana-Drač, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Mihajlovićeva je rekla da bi iduće godine trebalo da bude završena izrada projektne dokumentacije za deonicu od Niša do Prištine, posle čega bi trebalo da počnu razgovori o modelu finansiranja gradnje.

Kako je navedeno u saopštenju, očekuje da uskoro bude usaglašen sporazum između Srbije i Albanije o međunarodnom drumskom prevozu putnika i stvari, koji će doneti viši stepen liberalizacije u toj oblasti.

Dodaje se da je ambasador Boćka čestitao Mihajlovićevoj na reizboru za potpredsednicu Vlade i ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uz očekivanje da će biti nastavljen trend unapređenja bilateralnih odnosa koji postoji već dve godine.

izvor: N1