MHD “Merhamet Sandžak” donirao skafandere Opštoj bolnici i Domu zdravlja

Porodice Raković i Lukić preko MHD “Merhameta Sandžak” donirale su 350 skafandera Domu zdravlja i Opštoj bolnici. Ovo je prva donacija koja preko MHD “Merhameta Sandžak” odlazi bolnici, ali svakako nije poslednja, jer su najavljene brojne druge u budućnosti.

Od početka drugog pika korona virusa brojni donatori su se uključili u akciju da pomognu Novom Pazaru i celom Sandžaku. Ono što su i sami doktori istakli da im konstantno treba jeste zaštititni materijal kao što su maske, rukavice, skafanderi i kaljače. Muslimansko humanitarno društvo Merhamet doniralo je 350 skafandera Domu zdravlja i Opštoj bolnici. Sredstva za ovu donaciju obezbedile su porodice Raković i Lukić koje žive u Minhenu i konstantno doniraju Sandžaku. Od 350 skafandera, 200 je namenjeno Opštoj bolnici, a 150 Domu zdravlja. Iz MHD “Merhamet Sandžaka” ističu da u budućnosti još donatora planira da se uključi u akciju prikupljanja sredstava za bolnicu.

Bez pomoći brojnih donatora iz zemlje i inostranstva pitanje je kakva bi situacija bila u Novom Pazaru. Ovako ona se postepeno smiruje i uskoro se očekuje stabilizacija.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO