Naslovna Vijesti Politika Mevlut Cavusoglu: Recep Tayyip Erdogan će sljedeće sedmice posjetiti Bosnu, Srbiju i Hrvatsku...

Mevlut Cavusoglu: Recep Tayyip Erdogan će sljedeće sedmice posjetiti Bosnu, Srbiju i Hrvatsku (VIDEO)

mevlut-cavusoglu: recep-tayyip-erdogan-ce-sljedece-sedmice-posjetiti-bosnu,-srbiju-i-hrvatsku-(video)

Politika Vesti  Mevlut Cavusoglu: Recep Tayyip Erdogan će sljedeće sedmice posjetiti Bosnu, Srbiju i Hrvatsku (VIDEO) 02/09/202202/09/202220 Views Otvoreni Balkan Turska vidi  kao most između Balkana i Evropske unije, rekao je turski  šef diplomatije i podsjetio da   kroz ovu inicijativu u vlasništvu Balkana ima mnogo toga da se postigne. Čavušoglu je istakao da će  predsjednik Recep Tayyip Erdogan  sljedeće sedmice posjetiti Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Hrvatsku, te da će trenutna situacija u Bosni i Hercegovini biti  na vrhu dnevnog reda. Turski ministar je odbacio vještačke podjele na Balkanu.

“Odbacujemo veštačke podjele. Podjela Balkana na Zapad ili Istok neće riješiti naše probleme niti će služiti bilo kome. Balkan treba da preuzme kontrolu nad svojom sudbinom. Trebali bismo ukloniti prepreke rastu. Trebalo bi da napredujemo zajedno. Kao i uvijek, nastavićemo da podržavamo svaki napor za dobrobit našeg regiona”, zaključio je Cavusoglu.

U Beogradu se danas održava Samit lidera Otvoreni Balkan kojem osim članica inicijative Srbije, Severne Makedonije i Albanije, prisustvuju i predstavnici Turkiye, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Mađarske.

VIDEO:

 

Podeli

Exit mobile version