MEŠTANI DEŽEVSKOG PUTA BEZ VODE! Na 40 stepeni devet dana bez vode, direktor Vidovoda tvrdi da pumpe rade

Poslednje jake kiše ubrzale su pomeranje tla, pa je klizište, zajedno sa bankinom i delom magistralnog puta Novi Pazar – Golija, odnelo i vodovodnu cev.

“U poslednjih devet dana smo bez kapi vode, ne možemo da se umijemo ili istuširamo na skoro 40 stepeni. Još veća je ironija što vode ima i što ona iz pokidanog creva otiče niz livadu i ubrzava klizište. Zvali smo Vodovod i kanalizaciju, ranije su slali ekipe nekoliko puta, prespajali su crevo, ali poslednjih dana nas ignorišu”, priča Darko Biševac.
Prespajanje creva nije rešilo problem, jer ga je klizište kidalo pola sata po spajanju.
“Čim bi se ekipa Vodovoda vratila, crevo bi pucalo. Mi ih zovemo i kažemo da je opet puklo, oni nam ne veruju, pa dođu za par dana. Predlagali smo im da crevo izvuku preko tla, kad već ne mogu da saniraju klizište, ali nas nisu poslušali i već devet dana smo bez vode”, kaže Darko.
Njegove komšije su zabrinute i zbog toga što klizište dnevno pomeri tlo za skoro pola metra, pa će uskoro biti ugrožene obližnje kuće.
– Bandera je na metar od klizišta i možemo očekivati da će klizište uskoro stići do nje, a mi ostati i bez struje. Moja kuća je odmah preko puta, na desetak metara od klizišta i nimalo mi nije prijatno, ne znamo kada se tlo može pokrenuti i odneti nas sve. Oduvek je taj teren bio problematičan, stalno smo apelovali da se uradi potporni zid, ali niti jedna vlast nije imala sluha za nas”, kaže Miroljub Tiosavljević.
On dodaje da su izvođača radova na sanaciji kolovoza na ovoj deonici puta Novi Pazar – Golija molili da urade potporni zid, ali da im je rečeno da se nema sredstava za to.
“Nedavno su počeli da put presvlače novim asfaltom, a klizište im je već odnelo jednu traku na ovom delu puta, pa ćemo videti šta će preduzeti”, ističe Miroljub.
Direktor JKP Vodovod i kanalizacije Hanefija Brničanin kaže da nije upoznat sa problemom meštana tog dela Deževskog puta, niti se iko od žitelja njemu žalio.
“Pumpa radi, vode ima dovoljno i što se tiče magistralnog vodovoda ka tom delu grada, nemamo nikakvih problema. Zvaničnih zahteva za popravku nema, ali ću ispitati sa tehničkom službom o čemu se radi i reagovaćemo ukoliko je neophodno”, kaže Brničanin.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO