MEŠIHAT SANDŽAKA: Kurban 140 evra, uplate i putem Pejpala

NOVI PAZAR – Mešihat Islamske zajednice Sandžaka, doneo je niz odluka u vezi akcije klanja kurbana, a u cilju sprečavanja širenja zaraze virusa Covid-19.

Mešihat ove godine neće organizovati prijem zaklanih kurbana, kao ni kurbanske kože. Akcija podele kurbanskog mesa ove godine se neće vršiti na uobičajenim lokacijama. Zbog trenutnog stanja, Mešihat će vršiti dostavu na kućnu adresu.

Rijaset Islamske zajednice Srbije, Mešihat sandžački, organizuje akciju prikupljanja sredstava i organizovano klanje i raspodelu kurbana. Cena kurbana iznosi 140 evra.

“Uplatom kurbana pomažete porodice slabijeg materijalnog stanja i mesom snabdevate učeničke menze sandžačkih medresa” – navode iz Mešihata.

Iz Mešihata su apelovali na vernike koji praktikuju klanje kurbana u svojim domovima, da se na adekvatan način pobrinu kako za raspodelu mesa tako i za kurbansku kožu.

Uplate za klanje kurbana u režiji Mešihata se mogu izvršiti direktnom uplatom u Odborima sandžačkih Medžlisa, direktnom uplatom kod imama u džamijama, putem m-banking ili uplatom na tekući račun.

Za uplate iz inostranstva Mešihat je objavio svoj IBAN broj, ali i link za uplatu preko Pejpala, jedne od najpopularnijih svetskih kompanija za trasfer novca.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO