Mešihat ponovo okupio pristalice kod Velikog groblja u Novom Pazaru (FOTO)

NOVI PAZAR – Oko tridesetak pristalica Mešihata Islamske zajednice u Srbiji (IZuS), odnosno bivšeg muftije Muamera Zukorlića, okupilo se danas u 11 sati da “brani” plac u Ulici Rifata Burdžovića, nedaleko od novopazarskog Velikog groblja, gde Rijaset Islamske zajednice Srbije(IZS) na čelu sa reisom Seadom Nasufovićem gradi Islamski centar.

Podsećamo, Rijasetu IZS plac je donirao Novopazarac Dževad Aljković, koji je i jedan od glavnih finansijera radova.

Prema jednoj verziji, sporan je samo put pored gradilišta, a po drugoj ceo plac koji je, kako smatraju Zukorlićeve pristalice, vakufska imovina.

 

Okupljeni građani razišli su se nakon što su pripadnici Policijske uprave Novi Pazar stigli do prilaznog dela puta gde se gradi Islamski centar, jer im je prijavljeno da se tu okupilo više osoba, i da je parkiran veliki broj vozila.

Osnovni sud u Novom Pazaru izdao je privremenu mjeru uklanjanja blokade i prepreka na putu do gradilišta islamskog centra kod Velikog groblja u Novom Pazaru.

Privremnu meru je danas trebala da izvrši javni izvršitelj Danka Ristanović, koja je danas obišla lice mesta i sačinila zapisnik.

Ristanovićeva se na lice mesta pojavila nakon razilaženja pristalica IZuS, i napravila zapisnik o zatečenom stanju.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO