Naslovna Featured Istaknuto Mešihat ove godine neće primati kurbane ni deliti meso

Mešihat ove godine neće primati kurbane ni deliti meso

mesihat-ove-godine-nece-primati-kurbane-ni-deliti-meso

NOVI PAZAR – Nastojeći da preventivno deluje u borbi protiv širenja virusa COVID-19, Mešihat Islamske zajednice saopštenjem je obavestio vernike da ove godine neće vršiti prijem živih kurbana, niti zaklanih u režiji pojedinaca ili privatnih improvizovanih klanica, te da se u danima Bajrama neće vršiti organizovana podela kurbanskog mesa ispred Mešihata, što je bila praksa ranijih godina.

“Za potrebe ishrane učenika Medrese i polaznika mekteba Reuda i Vildan, kao i za potrebe vakufskih kuhinja koje deluju u sklopu Centra za humanitarni rad Hajrat, biće korišćeno isključivo meso životinja koje će biti zaklane u organizaciji Mešihata, a čin klanja izvršen pod nadzorom predstavnika Mešihata, uz poštovanje svih verskih i sanitarnih mera, nakon čega će biti obavljene potrebne analize mesa u cilju utvrđivanja nepostojanja zaraznih bolesti” – navode iz Mešihata.

Mešihat Islamske zajednice ni ove godine neće vršiti prijem ovčijih kurbanskih koža.

“Očekujući razumevanje vernika za pomenute odluke, molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da nam olakša teško stanje kroz koje prolazimo, zaštiti nas od bolesti, podari lek bolesnima, a umrlima najlepše mesto u Džennetu” – navodi se u saopštenju Mešihata.

E.Ćorović

Exit mobile version