Naslovna Sandžak Novi Pazar Mešihat IZ-e Sadžaka najoštrije osuđuje ubistvo u Priboju i zahtjeva hitnu reakciju...

Mešihat IZ-e Sadžaka najoštrije osuđuje ubistvo u Priboju i zahtjeva hitnu reakciju nadležnih organa

mesihat-iz-e-sadzaka-najostrije-osudjuje-ubistvo-u-priboju-i-zahtjeva-hitnu-reakciju-nadleznih-organa

Povodom svirepog ubistva koje se desilo u Priboju, Mešihat Islamske zajednice Sandžaka izdaje sledeće saopćenje za javnost.

Svirepo ubistvo koje se desilo u Priboju sve nas je duboko potreslo i uzdrmalo, posebno u ovim danima nedavnih tragičnih događaja koji su pogodili naše društvo.

Mešihat IZ-e Sadžaka najoštrije osuđuje ovaj zločin i zahtjeva hitnu reakciju nadležnih organa.

Činjenica da je pripadnik policije izvršilac ovog monstruoznog čina, da se desio na javnom mjestu prepunom ljudi, u centru grada, da je u objektu u trenutku zločina, prema dostupnim informacijama, bilo još pripadnika policije, da niko od prisutnih nije ni pokušao da spriječi zločin, duboko je zabrinjavajuća za cijelo društvo i nameće nam teška pitanja sigurnosti, čovječnosti i empatije.

Uzimajući u obzir brojne okolnosti među kojima je i ta, da se ovaj zločin dogodio u mjestu koje je u nedavnoj prošlosti propatilo zločine, motivisane vjerskom i nacionalnom netrpeljivošću, te da počinioci tih zločina ni dan danas nisu privedeni licu pravde, zahtjevamo od nadležnih organa hitnu reakciju, ispitivanja svih okolnosti i adekvatnog kažnjavanja odgovornog lica za ovaj, ali i za sve prethodne zločine kako bi se konačno poslala jasna poruka svima koji pokušavaju raspirivat međunacionalnu mržnju i neprijateljstvo ili misle da su iznad zakona.

Mešihat IZ-e Sandžaka izražava najdublje saučešće porodici ubijenog Ervina dovom Stvoritelju da rahmetliji podari džennet, porodici sabrur, a našem društvu moralni i duhovni preporod.

Exit mobile version