Naslovna COVID 19 Merkel: U trećem smo talasu, pažljivo ublažavati mere

Merkel: U trećem smo talasu, pažljivo ublažavati mere

merkel:-u-trecem-smo-talasu,-pazljivo-ublazavati-mere

BERLIN – Nemačka se nalazi u trećem talasu pandemije korona virusa, upozorila je danas kancelarka Angela Merkel obraćajući se poslanicima njene konzervativne Hrišćansko-demokratske unije.

“Sada smo u trećem talasu”, prenosi Rojters da je rekla Merkel, pozivajući se na dva neimenovana izvora sa sastanka.

Prema navodima sagovornika agencije, Merkel je naglasila da bi bilo kakvo ublažavanje mera zaključavanja, uvedenih krajem prošlog mešlog meseca i produženih do 7. marta, moralo da se sprovede postepeno i pažljivo.

“Ne možemo da priuštimo da imamo uspone i padove”, navela je Merkel, sugerišući da želi da se bilo kakav povratak u normalan život sprovede pažljivo i da se izbegne ponovno zaključavanje ako broj slučajeva opet počne da raste.

Zatvaranje svih preduzeća, čije se poslovanje ne smatra neophodnim za život građana, i kontrole na granicama sa Austrijom i Češkom, gde su se pojavila žarišta povezana sa zaraznijim sojem virusa, pomogli su Nemačkoj da smanji broj novoobolelih od korona virusa.

Međutim, sporije sprovođenje vakcinacije i rizik od izbijanja velikih žarišta sojeva virusa, koji se brzo šire i koji su već otkriveni u Nemačkoj, mogli bi da otežaju ublažavanje restriktivnih mera.

indeksonline.rs

Exit mobile version