Mere zaštite u novopazarskom Dispanzeru za žene

Mere zaštite od koronavirusa u Dispanzeru za žene  Doma zdravlja u Novom Pazaru su na visokom nivou upravo zato što su trudnice kategorija stanovništva koje se maksimalno moraju štiti da se ne zaraze. Zbog trudnoće prinuđene su da češće idu na preglede, da se nađu u gužvi ispred ordinacije sa ostalim trudnicama a sve je to rizik od zaraze korona virusom. Uzimajući sve to u obzir, u Dispanzeru za žene vodi se strogo računa o merama zaštite kao i organizovanju pregleda.

“Mere zaštite u našem dispanzeru su zaista na visokom nivou i strogo ih poštujemo, kako mi zaposleni tako i pacijentkinje koje dolaze a nama su trudnice prioritet i ukoliko i bez zakazanog pregleda, iz bilo kog razloga dođu na pregled biće primljene čak i u slučaju da njen izabrani ginekolog tog dana ne radi”, kazala je načelnica dr Mirsada Ličina.

Ona je zamolila sve trudnice da ukoliko osete bilo kakvu tegobu a da nije vezana za trudnoću u vidu mučnine, učestale dijareje, temperature, povraćanja, urinarnih tegoba, bilo kakav problem sa alergijom, astmom ,vrtoglavicom i nesvesticom da se odmah i neizostavno jave svom ginekologu jer svi ti simptomi mogu da budu sumnja da je u pitanju koronavirus.  Prilikom takvog pregleda odmah se radi brzi antigentski test koji će pokazati da li je trudnica pozitivna na ovaj virus i ukoliko jeste preduzimaju se dalje mere zaštite i lečenja pacijentkinje.

Mr. dr Mirsada Ličina je poseban akcenat stavila na trudnice koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom od korona virusa da se obavezno jave svom ginekologu bez obzira da li one osećaju simptome ili ne.

Ona im je takođe  uputila apel  da se ne izlažu velikim gužvama jer se nikada ne zna da li među njima ima neko pozitivan, da ukoliko i izlaze obavezno nose maske i primenjuju sve mere zaštite kako ne bi sebe dovele u situaciju da se zaraze koronavirusom.

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO