Naslovna Mobile Auto Mercedesovoj E klasi Red Dot Award za svetla

Mercedesovoj E klasi Red Dot Award za svetla

Mercedes-Benz je dugi niz godina vodeći inovator u svetskoj automobilskoj industriji. Brojni izumi, inovacije, ideje i unapređenja, ipak, nisu dovoljni da bi najširem auditorijumu izmamili uzdahe. Ključ je u dizajnu, pa je tako malo-pomalo Mercedes-Benz postao i dizajnerski trendseter.

Nedavno su to potvrdili i vrhunski stručnjaci okupljeni u žiriju najprestižnijeg dizajnerskog takmičenja Red Dot Award čija je nagrada nedavno dodeljena Mercedes-Benzu za multibeam LED svetla na novoj E-klasi.

Nova LED multibeam svetla predstavljaju pre svega ogromni tehnički iskorak. Svako svetlo sadrži 84 LED dioda visokih performansi, uz vrhunsku osvetljenost i kontrolu. U automobilskom svetu do sada nije zabeležen takav nivo svetla uz istovremenu vrlo preciznu kontrolu distribucije koja ne ometa druge učesnike u saobraćaju. Istovremeno, elegancijom i dinamičkim senzualnim zračenjem, oni odražavaju inteligenciju i high-tech karakter nove E-klase. Osim vrhunskog osvetljenja prepoznatljiva su i po dnevnim svetlima u obliku obrva koja novoj E klasi na putu daju veličanstveno fokusiran pogled.

Žiri ovogodišnjih Red Dot Award nagrada sastavljen od vrhunskih stručnjaka, bio je pozvan da oceni rekordan broj od 5.214 prijavljenih proizvoda iz 57 zemalja. Sačinjavali su ga 41 nezavisni dizajner, profesori dizajna i specijalizirani novinari. Cilj je bio da se nagradi dobro osmišljen, inovativni stil, estetski kvalitet i pionirski dizajn. Prema mišljenju stručnjaka LED multibeam svetla na novoj Mercedes-Benz E-klasi uspešno su ispunila zadate kriterijume.

Izvor: Netauto.rs

Exit mobile version