Mercedes CLA Shooting Brake u prodaji od 2015.

Peti model iz Mercedesove porodice kompaktnih automobila sa prednjim pogonom, CLA Shooting Brake, stići će u prodajne salone početkom 2015. godine, potvrdili su u nemačkom proizvođaču.

Strategija nemačkog proizvođača da tržištu ponudi veći broj modela iz segmenta kompaktnih vozila, do sada se pokazala veoma uspešnom. Prodaja Mercedesa u poslednje vreme beleži rekordan rast, najviše zahvaljujući kompaktnim modelima, A i B klasi, te Mercedesu CLA i krosoveru GLA.

Mercedes sada na istoj platformu priprema i Shooting Brake verziju kupe limuzine CLA, koja je osmišljena po ugledu na veći i luksuzniji Mercedes CLS Shooting Brake.

Za pogon će biti iskorišćeni već postojeći četvorocilindrični turbo-punjeni motori koji su se dokazali u ostalim kompaktnim modelima nemačke kompanije, a snaga će se prenositi putem šestobrzinskog manuelnog ili sedmobrzinskog menjača sa duplim kvačilom.

Osim standardne verzije sa prednjim pogonom, Mercedes CLA Shooting Brake biće dostupan i sa 4MATIC pogonom na sva četiri točka. Najavljen je i CLA 45 AMG model koji će ispod haube imati 2.0 litarski turbo-benzinski motor sa 4 cilindra i 360 ks.

Sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO