Memić: Zar ima onih koji se ne sećaju da su Džudžo i Bajro glasali za izjednačavanje četnika i partizana

Novi Pazar – Neverovatno je i licemerno od onih koji su svojevremena glasali za rehabiiltaciju Draže Mihajlovića , izjednačavanje partizana i četnika, da danas glume zabrinutost izazvanu odlukom Višeg suda u Beogradu kaže se između ostalog u pisanoj izjavi Huseina Memića predsednika gradskog odbora SDP.

Takav je stav i nedoslednost uvreda za sve Bošnjake. Izdavanje političke direkitive Džudžu i Bajru da u skladu sa političkim trenutkom i ličnim interesom podrže Zakon o rehabilitaciji , kao i rasturanje Islamske zajednice samo su neki od strašnih poteza Stranke demokratske akcije i njenog lidera Sulejmana Ugljanina, koji se da Bošnjaci postoje seti samo kada ga politički faktori izbace iz kombinacije da bude ministar i deo aktuelne Vlade.

Zar ima onih koji se ne sećaju da kada je trebalo podići glas protiv novog statusa četnika, Ugljanin uz aplauze Zakonu o rehabilitaciji, dubok naklon pokazuje i prema Velimiru Iliću, koji je prema sopstvenom priznanju „najveći živi četnik“.

Kad ispadne iz matematičke kombinatorike da bez portfelja i rezultata rapolaže državnim parama, Sulejman Ugljanin se seti Bošnjaka.

Kada ga usled nepoštovanja propisa i prekoračenja brzine zaustavi saobraćajna policija, opet se seti Bošnjaka. Sve između te dve situacije motiv je lidera SDA da misli i deluje pod devizom „Važno da je meni dobro“, učestvujući vrlo često u realizaciji nakaradnih odluka poput ove o rehabilitaciji.

Zato je takvima narod Sandžaka rekao ne i poslao ih u političku prošlost. Bošnjaci danas imaju drukčiju, evropsku viziju, evrpski cilj i znaju da im najveći hajr donose oni koji i u najtežim uslovima grade škole i obdaništa, otvaraju radna mesta, osnažuju i modernizuju bolnice, preuređuju trgove, ulice , stadione i igrališta. Zato su Bošnjaci reki „ne“ izazivačima podela i brojačima jeftinih dnevnopolitičkih poena, kakav je Sulejman Ugljanin.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO