Naslovna Sandžak Novi Pazar Memić : Snaga SDP je sada vidljiva i u očima opozicije!

Memić : Snaga SDP je sada vidljiva i u očima opozicije!

Ne postoji alternativa ovoj opciji, ljudima, omladini okupljenoj oko ideje da Novi Pazar bude proevropski, moderan regionalni centar. Grad nikada lepše nije izgledao,a dolazi I do oporavka nekada gubitaških firmi, zapostavljanih od strane ranijih vlasti.
Slede investicije koje će Novi Pazar svrstati među najrazvijenije lokalne zajednice I doneti mu upravo epitet ne samo geografskog , kulturnog I sportskog, već I privrednog centra. To prepoznaju svi građani, pa i sve malobrojnija opozicija.

Naša se superiornost I odgovornost ogledaju u neprekidnom radu za dobrobit svih Novopazaraca, pa za razliku od prethodnika, gradimo I ulepšavamo sva naselja, ulice I kvartove, ne obazirući se na to čije su političko uporište sve novopazarske mahale pojedinačno. Da je tako najbolje znaju meštani Potoka, Bukreša, Selakovca, Dojevica, Vareva…

Pred nama je, uprkos brojnim završenim poslovima , još mnogo ozbiljnih investicionih koraka. Neki od projekata ući će, po svojo vrednosti, u istoriji grada ali I zemlje! Ono što sledi obuhvata potpunu rekonstrukciju centralnih gradskih ulica: ulice 1.maja, Veljka Vlahovića, Višegradske…, komletna izgradnja velelepnog atletskog stadiona, savremene laboratorije, dijagnostičkog centra, osnovne škole i obdaništa, kao I više mostova: kod Arap džamije, kod robne pijace.. Novi izgled dobiće I nekoliko ulica u naseljima Mur, Selakovac, a u toku su radovi na platou u ulici 8.marta…

Rešićemo u naredne dve godine problem poplava, a izgradnjom brana stvaramo uslove za ukorićenje najrizičnijih reka. Radimo u skladu sa prioritetima , kreirajući raspopred I dinamiku isključivo prema potrebama ljudi, naših sugrađana. Za razliku od drugih, ne bavimo se dnevnoprofiterskom politikom, kako to čine oni koji nastoje da zloupotrebom vere I naroda ostvare ličnu korist.


Nažalost, najveću štetu muslimani današnjice trpe zbog podela nametnutih upravo od onih koji su zaduženi da ih ideološki spajaju, približavaju jedne drugima I mire kada je potrebno, a koji su zarad najbanalnijih interesa podeljeni u dve Islamske zajednice.
Pitanje koje građani I vernici,svi mi na ovim prostorima upućujemo prema njima glasi: još koliko ćemo morati da idemo u “Zilkićevu ili
Zukorlićevu dzamiju”, gde ćemo ukopati mejta, da li nam je kabul Hadz sa ovima ili sa onima, kome dati Zek'at, Sadakatul-fitar?
Dok je njima bitno da zadrže funkcije unutar svake od zajednica, da sačuvaju fotelje opasane bedemima potpirivanja nestabilnosti, narod se i dalje deli, svadja i biva ponižen, čak I u onim po sve nas najsvetijim momentima.

Raduje medjutim što sve manje ljudi u našem gradu pušta da bude izmanipulisano, jer sve je više onih trezvenih koji ne žele da učestvuju u zulumu, diktaturi, I u to ime javno podižu svoj glas.  Mi idemo dalje, nastavljamo sa radovima da stvorimo bolji I lepši grad, u kome će se svaki savestan pojedinac setiti kako je Novi Pazar izgledao pre osam godina , a kako izgleda danas. Na putu istorijskih rezultata , naša vrata su otvorena svima koji kvalitetom naše ideje I delovanje mogu učiniti potpunijim , efikasnijim. Za napredak i prosperitet razvoja Novog Pazara ne smeju da postoje prepreke, već je motiv želja da zajedno idemo napred.
Izvor : Sdp

 

 
Exit mobile version