Naslovna Featured Istaknuto Memić: Sastali smo se da bi rješavali opšte probleme građana

Memić: Sastali smo se da bi rješavali opšte probleme građana

Gradski odbor Sandžačke demokratske partije održao je redovnu sjednicu na kojoj su analizirani opšti problemi građana ali su članovi gradskog odbora razmatrali i rješenja za sve ono što je u proteklom periodu prijavljeno da tišti građane.  Predsjednik Gradskog odbora SDP u Novom Pazaru, Husein Memić, kaže da i pored toga što su izbori odavno prošli članovi  gradskog odbora ove partije se redovno sastaju i  rade punom parom.

S obzirom na kraj građevinske sezone, Memić ističe da je već u pripremi neophodna dokumentacija za radove u različitim ulicama, kako bi sve bilo spremno za njihovu realizaciju sa početkom proljeća.

“Ovakve sjednice se redovno održavaju svakog mjeseca. Jeste da su prošli izbori ali kod nas se intenzivno radi.  Ja se nadam da će se te neke opšte stvari koje tište građane u kontinuitetu rešavati zahvaljujući članovima gradskog odbora ove partije,” rekao je Memić.

Memić je na pitanje o nelegalnoj gradnji u centru grada rekao da Zukorlić zloupotrebljava sintagmu „proširenje Fakulteta za islamske studije“ i istakao da se u tim objektima nalaze i sjedišta političke stranake i kafići.

”Muamer Zukorlić često govori da se radi o proširenju zgrade Fakulteta za islamske studije, uvijek koristeći termin “islamski”, a mi vidimo da tu rade i lokali i kafići, čak su tu i stranačke prostorije sa sve političkim parolama. On je osvojio 10 % glasova na poslednjim izborima. Dvije trećine građana, posebno Bošnjaka i muslimana, ne podržava njega. Kakav to može da bude muftija koga 90% građana ne podržava? Mi želimo muftiju kog podržavaju svi, sve tri partije, svi ljudi u Novom Pazaru, odnosno muftiju koji ima podršku od 100% Bošnjaka i muslimana “, kazao je predsjednik GO SDP Novi Pazar, Husein Memić.

On je napomenuo da SDP podržava sve časne ljude i imame u Islamskoj zajednici ali da potpuno osuđuje, kako je rekao “ lično bogaćenje Muamera Zukorlića koje narušava ugled toj zajednici“.

Exit mobile version