Memić: RSS nameće svoja rešenja Arkus ligi

Član Upravnog odbora Rukometnog kluba Novi Pazar Husein Memić rekao je danas da Rukometni savez Srbije (RSS) nameće svoja rešenja Arkus ligi, a da će se klubovi iz najjačeg domaćeg takmičenja zvanično izjasniti za tri dana na redovnoj skupštinskoj sednici.

“Kompromisa je uvek bilo u našem rukometu i sa takvom praksom se mora prekinuti. Većina klubova ne podržava ligu od 16 klubova, kojom se povećava trošak i gubi na kvalitetu. O tome će naši najbolji klubovi izjasniti u četvrtak, 21. maja. Bojim se da sledi vakuum kada je u pitanju odnos RSS i Arkus lige”, rekao je Memić.

Arkus liga je suspendovana sredinom marta zbog pandemije koronavirusa, a RSS je prethodne sedmice odlučio da prekine elitno takmičenje i ne proglasi šampiona, kao i da završnica Kupa Branislava Pokrajca bude odigrana neposredno pre početka narednog prvenstva.

RSS je odlučio i da niko od superligaša ne ispadne u niži rang, a da posle baraža najjača domaća liga od naredne sezone bude proširena na 16 klubova, koji bi u prvom delu šampionata bili podeljeni u dve grupe sa po osam ekipa.

Odluci čelnika nacionalnog rukometnog saveza prethodila je ostavka Milana Đukića, prvog čoveka novosadske Vojvodine i Arkus lige, ali i člana Upravnog odbora i potpredsednika RSS.

“Ta ostavka je inicirana voljom klubova Arkus lige, koji žele da preko svojih organa odlučuju o svojoj sudbini. Tako je u svim ozbilnim ligama. Želimo da igramo rukomet i da sledeću sezonu počnemo na vreme, ali bojim se da su stavovi RSS i Arkus lige u ovom momentu dijametralno suprotni”, zaključio je Memić, koji je i član Upravnog odbora Arkus lige.

Ovosezonsko takmičenje u Arkus ligi sa 12 klubova prekinuto je kolo pre kraja regularnog dela sezone, a Novi Pazar je do tog trenutka držao četvrto mesto sa 24 boda, uz učinak od 11 pobeda, dva nerešena meča i osam poraza.

Pazarci su bili odmah iza vodećeg Dinama iz Pančeva sa 37 bodova, niškog Železničara 1949 sa 28 i beogradskog Partizana sa 25 bodova, a tim timovima u plej-ofu Arkus lige trebalo je da se priključe Vojvodina i šabačka Metaloplastika iz SEHA lige.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO