Naslovna Sport MEMIĆ: Istupamo iz lige zbog fašizma na mečevima

MEMIĆ: Istupamo iz lige zbog fašizma na mečevima

memic:-istupamo-iz-lige-zbog-fasizma-na-mecevima

NOVI PAZAR – Utakmica Crvene zvezde i Novog Pazara u rukometnoj Arkus ligi ostala je u senci ružnih scena na koje su ukazali iz uprave pazarskog kluba i dan kasnije odlučili su da napuste ligu.

Nakon saopštenja kluba iz Novog Pazara u kojem su istakli da je za sve u klubu dešavanje na utakmici u Beogradu veliki skandal. Prema njihovim navodima, 60 minuta su bili prinuđeni da slušaju vređanja rukometaša Novog Pazara na nacionalnoj osnovi, od strane huligana koji sebe nazavaju navijačima Crvene Zvezde.

Ono su u saopštenju najavili da ukoliko se ne pokrenu drastične mere protiv delegata utakmice koji je na sve ovo ćutao, Upravni odbor će doneti hitnu odluku da li vredi nastaviti takmičenje tamo gde se šovinizam i nacionalizam javno promoviše.

„Povici ‘Ratko Mladić’, poturice, uvedljiv transparent koji nije sklonjen, šovinističke pesme na verskoj osnovi su skandalozne i neprihvatljive“, kažu iz Novog Pazara.

Upravni odbror RK Novi Pazar održao je konferenciju na kojoj su sportskoj javnosti saopštili da je uprava kluba donela odluku o istupanju iz rukometne Superlige Srbije, i da će tu odluku najverovatnije potvrditi na sednici koju su zakazali za četvrtak.

Husein Memić, član upravnog odbora rukometne Arkus Superlige, saopštio je odluku da će napustiti mesto člana upravnog odbora lige i da će podneti ostavku na funkciju koju obavlja u Rukometnom savezu Srbije. On je istakao da su njega i kao člana upravnog odbora novopazarskog superligaša pozvali sponzori koji su rekli da više ne žele da pomažu klub zato što utakmica nije prekinuta. On je istakao da su se ljudi iz kluba žalili delegatu, koji je na te žalbe odgovorio rečima da ne čuje skandiranje „Ratko Mladić“, već da čuje samo povike „Napred Zvezda“, te istakao da su bili istaknuti transparenti upućeni protiv Bošnjaka i da na te povike i transparente niko nije reagovao.

Memić je rekao da iza kluba i navijača iz Novog Pazara ne stoji ministar policije koji se odmah oglasi da okrivi Pazarove navijače, ali kada su u pitanju navijači Zvezde ili Partizana tada država ćuti. On je istekao da kada navijači Novog Pazara naprave incident polcija odmah privodi navijače po kućama, a kada se Pazarci napadaju, niko ništa ne preduzima. Takođe, Memić je rekao da je sve počelo od fudbalske utakmice u Pazaru kada je gostovao Partizan, i kada su navijači iz Beograda skandirali na nacionalnoj osnovi i od tada pa sve do ove utakmice gde god gostuju ekipe iz Novog Pazara budu napadane na nacionalnoj osnovi, i baš zbog toga uprava kluba će u četvrtak najverovatnije doneti odluku o istupanju iz lige, jer se fašizmu na utakmicama mora stati.

nova.rs

Exit mobile version