Memić i Kilič: Rasim Ljajić doprineo boljim odnosima Srbije i Turske

Ministar turizma i omladine Husein Memić primio je danas delegaciju Odbora za spoljne poslove Velike narodne skupštine Republike Turske, koju predvodi predsednik Odbora Akif Čagataj Kilič, sa kojim je razgovoarao o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje.

Memić i Kilič su se tokom sastanka saglasili da su ekonomski i politički odnosi najbolji u istoriji dve zemlje, čemu je veliki doprinos dao osnivač SDP Rasim Ljajić tokom svog učešća u Vladi Republike Srbije.

Ministar Memić je izrazio zadovoljstvo što broj turskih turista u Srbiji raste iz godine u godinu, navodeći da su za prvih deset meseci 2022. godine gosti iz Turske ostvarili oko 360 hiljada noćenja i zauzeli drugo mesto među svim stranim turistima koji su posetili našu zemlju.

Sagocvornici su se saglasili da će dodatni impuls rastu turističke razmene dati najavljeno povećanje redovnih avio linija između dve zemlje, kao i stupanje na snagu protokola koji će omogućiti putovanje ličnim kartama između Srbije i Turske.

Memić je izrazio zahvalnost Turskoj zbog otvaranja generalnog konzulata te države u Novom Pazaru, što je, naglasio je, doprinelo dodatnom zbližavanju naroda dve zemlje i ojačalo ekonomske i kulturne veze sandžačkih opština sa Turskom i najavio da će tokom januara sledeće godine posetiti Tursku gde će se sastati sa resornim ministrima za turizam i omladinu, kao i sa predstavnicima bošnjačke dijaspore.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO