Naslovna Featured Istaknuto Memić ekskluzivno za Vijesti: KC dobio vrijednu donaciju, uskoro i ,,GRADSKU TERASU,,

Memić ekskluzivno za Vijesti: KC dobio vrijednu donaciju, uskoro i ,,GRADSKU TERASU,,

memic-ekskluzivno-za-vijesti:-kc-dobio-vrijednu-donaciju,-uskoro-i-,,gradsku-terasu,,

Kulturni centar Novi Pazar dobio je vrijednu donaciju. Riječ je o reflektorima koji će u mnogome doprinijeti kvalitetnijem radu ali i realizaciji projekata svih korisnika ove ustanove kulture. Tim povodom sa direktorom, Huseinom Memićem razgovarala je urednica informativne redakcije Vijesti, Lejla Lipa Gicić.

Memić je istakao da su prije nedelju dana, a nakon prodaje Sava centra, dobili vrijednu donaciju, 30 najsavremenijih reflektora, koju je ovaj beogradski Centar koristio nepune četiri godine, a čija je vrijednost oko 30 000 eura.  Navodi da je veoma srećan što je grad Beograd prepoznao Kulturni centar Novi Pazar kao ustanovu kulture koju treba pomoći.

Nije u pitanju samo donacija, nego i  dobar glas. Koncertna dvorana jeste renovirana, ali nismo imali profesionalnu tehniku. Ona je tri puta skuplja, nego što nas je koštalo samo renoviranje dvorane. Prije godinu dana aplicirali smo za project “Gradovi u fokusu” koji je podrazumijevao i ton i svjetlosni park. Naš centar je kod ministarstva aplicirao za zvuk. Dobili smo 10 miliona dinara za zvuk,a nismo dirali svjetlo, kao da smo znali, a nismo, da ćemo dobiti ovu donaciju. Na sve to će Grad Novi Pazar dati 5 miliona dinara, što znači da ćemo imati 15 miliona dinara za najsavremeniju opremu za zvuk. Oprema bi trebala biti instalirana, nadam se,do početka naredne godine. Tada ćemo, siguran sam, biti jedan od kulturnih centara sa najsavremenijom opremom, istakao je Memić.

Ekskluzivno, evo prvi put o tome govorim u Vašoj emisiji. Želja nam je da uradimo projekt Gradske terase, slične onoj koju ima Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu. Mi imamo  600 m2 neiskorištene površine. Naredne godine ćemo aplicirati kod resornih ministarstava. Najma najviše fale projekti. Novca ima. Država, na različite načine, odobrava  projekte. Na nama je da i taj projekat sprovedemo.

Cijeli intevju možete pogledati u videu:

Podeli

Exit mobile version