Mektić dostavlja informacije o špijunskoj aferi s Hrvatskom

Ministarstvo sigurnosti BiH danas bi Predsjedništvu BiH trebalo dostaviti informaciju u vezi sa navodima o aktivnostima hrvatske SOA-e i generalnog konzula Hrvatske u BiH o vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja.

U ovom ministarstvu jučer je rečeno da se danas kompletira informacija, a da će danas biti dostavljena, jer jedna od agencija nije dostavila svoj izvještaj.

Ministar Dragan Mektić ranije je rekao  da se neki operacioni podaci ne mogu dostavljati, ali u mjeri koliko može da se kaže neka informacija, ona će biti dostavljena.

On je tada potvrdio da ostaje pri ranije iznesenim stavovima o hrvatskim obavještajcima i diplomatama koji se odnose na vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Pripadnik selefijskog pokreta inicijala H. Č. ranije je za Žurnal potvrdio da je sarađivao sa hrvatskim obavještajcima. Da je navedena osoba poznata Sigurnosno-obavještajnoj agenciji Hrvatske potvrdio je i direktor ove agencije Daniel Markić.

“Ukazali smo na osobu koja je za nas bila suspektna, prepuštam njima da se izjasne. Mi smo sa H.Č. razgovarali, mi znamo tko je on”, rekao je prošle sedmice Markić.

Tužilaštvo BiH je 14. Marta formiralo predmet da bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO