Naslovna Sport Borilački Sportovi Mehmedović: Ponosni smo na sezonu za nama!

Mehmedović: Ponosni smo na sezonu za nama!

Kroz istoriju sporta u Novom Pazaru uvek bi se po uspesima i rezultatima izdvojio jedan od klubova i nikada kao do ove sezone nije se desilo da klubovi, u različitim sportovima, ostvare neverovatne uspehe. Sezona 2017/18 piše se zlatnim slovima u mnogim pazarskim klubovima.

Pre svih, odbojkaši su obeležili ne samo sport u Novom Pazaru veći i celoj državi, osvojivši Super kup i Kup Srbije. Predstavili su klub i grad na evro sceni i po prvi put ušli u borbu za titulu Prvaka Srbije.

Futsaleri su u došli do finala Kup Srbije. Boks je bio samo istorija u Novom Pazaru. Ove godine vratio se na velika vrata, zahvljujići neverovatnom Šerifu Gurdijeljcu, prvaku sveta IBF u superpero kategoriji, do 58,97 kilograma.

Ulaskom u KLS košarkaši Novog Pazara ostvarili su istorijski uspeh kluba, svesni činjenice da veliki uspesi tek predstoje.

Reprezentativka Srbije u kik boksu Saida Bukvić osvojila je u novembru zlatnu medalju u lou-kiku u kategoriji do 52 kilograma na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

I to nije sve. Rukometaši su izborili ulazak u Super ligu i na kraju je, kao šlag na torti, došla Jošanica koja je u svojoj neverovatnoj sezoni izborila ulazak u veći rang.

-Svi u Sportskom savezu Novog Pazaru smo ponosni što smo, na neki način i mi doprineli najuspešnijoj godini za sport u našem gradu i to nam daje snagu da i u budućnosti radimo još više kako bi naši klubovi imali što bolje uslove a time i bolje rezultate, reko je direktor saveza Mehmedović.

Uz sve ove uspehe sazrevaju i novi klubovi poput kajak kluba. Svi ovi rezultati delo su uglavnom velikih entuzijasta, koji su članovi upravnih odbora sportskih klubova koji predstavljaju Novi Pazar. Njihove porodice i oni sami znaju koliko je truda uloženo, koliko odricanja od privatnih poslova i porodičnih dogadjaja, kako bi klubovi imali najbolje moguće uslove. To znaju ljudi u odbojkaškom klubu, u klubu malog fudbala, košarke i svih ostalih klubova. Uspešni privrednici i vlasnici velikih firmi dali su doprinos novopazarskom sportu ali i svedoče da nijedna firma niti preduzeće ne može da se poredi sa sportskim kolektivom.

Najveći doprinos dao je grad Novi Pazar i gradonačelnik, bivši sportista, Nihat Biševac i Sportski savez Novog Pazara. Neizostavnu ulogu u svim uspesima dala je i na daleko poznata pazarska publika, koja je uvek bila uz sve naše sportiste.

Ostaje nada da će godine pred nama biti još uspešnije i da će se i fudbal vratiti na mesto koje mu pripada.

Exit mobile version