Mehmedović o početku trenažanog procesa: KLUBOVI DA PREDUZMU NEOPHODNE MERE

Direktor Sportskog saveza Novi Pazar Emir Mehmedović rekao je danas da se nada da će ovdašnji klubovi tokom trenažnog procesa preduzeti neophodne mere i da će ispoštovati sve instrukcije Vlade Srbije i Ministarstva omladine i sporta.

“Dobili smo instrukcije od kriznog štaba Republike Srbije u vezi sa otpočinjanjem trenažnog procesa za sportiste i kao krovna sportska ustanova u Novom Pazaru putem naših stranica na društvenim mrežama obavestili smo klubove o merama koje je doneo taj štab”, rekao je Mehmedović.

“Kako bismo sprečili širenje kovida-19, neophodno je da se sportisti i klupski radnici tokom treninga pridržavaju svih preventivnih mera”, dodao je on.

Treninzi na otvorenom u Srbiji dozvoljeni su od 28. aprila, a organizatori su dužni da pre i posle treninga dezinfikuje fiksirane sportske sprave, lopte, kao i da u sportskom objektu postave sredstva za dezinfekciju ruku, odeće i obuće sportista.

Na treningu istovremeno može da bude najviše 10 osoba, uključujući i trenera, dok broj tehničkog i drugog osoblja ni u jednom momentu trajanja treninga ne može da pređe broj od 12 ljudi.

Od ostalih instrukcija Vlade Srbije i Ministarstva omladine i sporta izdvajamo onu koja je vezana za zajedničke i pomoćne prostorije, koje je moguće koristiti samo uz obaveznu i stalnu dezinfekciju.

“Od nadležnog ministarstva i nacionalnih saveza očekujemo sve ostale informacije o eventualnom nastavku sportskih takmičenja i manifestacija, kao i sve vezano za dalje mere prevencije”, naveo je Mehmedović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO