Mehanizacija za preko 700 gazdinstava

Poljoprivrednici Novog Pazara su uz pomoć gradske uprave dobili poljoprovrednu mehanizaciju, koja će im pomoći prilkom rada na imanju. Ovo je samo jedan od projekata, koji se finansira iz gradskog budžeta od novca namenjenog za unapređenje poljoprivrede u ovom kraju. Grad je za kupovinu ove opreme učestvovao sa 80 % sredstava. Primopredaji mehnizacije prisustvovao je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Na primopredaji mehanizacije u Kozarevu okupio se veliki broj poljoprovrednika i predsednika poljoprivrednih udruženja. Oni su zadovoljni podrškom lokalne samouprave Novog Pazara, koja za njih svake godine izdvaja sve veća sredstva da pospeši razvoj poljoprivrede u ovom kraju. Kažu da dobra saradnja sa predstavnicima lokalne samouprave za njih znači mnogo.

Ovo je samo jedna u nizu donacija, koje su obezbeđene u okviru sredstava budžeta grada Novog Pazara. Predsednik Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Ismet Sajtarić kaže da se plan realizacije projekata u okviru budžetskih sredstava radi u skladu sa potrebama poljoprivrednika, a obuhvaćene su sve grane.

“Nisam nikada video ovako velik skup poljoprivrednika, nikada nije više mašina otišlo u selo. Mi imamo izuzetnu saradnju sa gradskom upravom Novog Pazara. Nismo pitali ko iz koje stranke dolazi, podeljena je mehanizacija po potrebi i svi će je koristiti, ovde smo danas bez obzira na političku pripadnost i razgovaramo međusobno o daljem unapređenju poljoprivredne proizvodnje u našem kraju”, rekao je Sajtarić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razgovarao je sa poljoprivrednicima ovog kraja, koji su se danas okupili u velikom broju na primopredaji mehnaizacije koju će koristiti preko 700 gazdinstava. Biševac ističe zadovoljstvo što poljoprivrednici međusobno sarađuju, jer kako kaže udruženo se bolje dolazi do uspeha.

“Zahvaljujući njihovom radu, grad svake godine izdaja sve veća sredstva, kojima poljoprivrednici raspolažu na najbolji mogući način. Opremom, koja je kupljena obuhvaćeno je preko 700 poljoprivrednika I sigurno je veliki značaj za unašređenje njihovog rada, a nama je cilj da razvijamo poljuprivredu, jer je to najveća fabrika na otvorenom”, rekao je Biševac.

Sutra je oragnizovana i druga podela poljoprivredne mehanizacije u Kozarevu, dok će narednih dana biti uručena i creva za dovod vode. U narednom periodu poljoprivrednike očekuju još tri akcije podele mehanizacije, a sve u cilju pomoći unapređenja poljoprivredne proizvodnje u Novom Pazaru

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO