MEDŽLIS IZ BIJELO POLJE: Nema povezanosti između smrti Harisa Kurćehajića i muftije Zukorlića

Medžlis lslamske zajednice Bijelo Polje oglasio se povodom učestalih spekulacija na društvenim mrežama u vezi smrti bivšeg predsjednika ovog Medžlisa Rahmetli Harisa Kurćehajića.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelini:

“Na društvenim mrežama kruži fotografija rahm. Harisa Kurćehajića sa rahm. Muftijom Muamerom ef. Zukorlićem i njihova smrt se dovodi u međusobnu vezu.

Želimo da saopštimo da je ta fotografija nastala dvije godine prije njihove smrti (objavljena je 27. oktobra 2019 godine).

Haris se nije sastajao sa Muftijom na ručku neposredno pred smrt i njihova smrt u istom danu nema uzročne povezanosti, kako su se usudili da nagađaju kreatori tih izmišljotina, vjerovatno sa namjerom da obezbijede medijsku pažnju kroz senzacionalističku objavu.

Dužni smo, uz saglasnost porodice rahmetli Harisa, da saopšimo da je prije dženaze rahmetli Harisa, shodno nalogu Državnog tužioca, izvršena obdukcija čiji rezultati nedvosmisleno demantuju insinuacije navedene na društvenim mrežama i u pojedinim medijima.

Ovakve kontinuirane špekulacije duboko su povrijedile i dalje vrijeđaju porodicu Kurćehajić, sve njegove prijatelje i poznanike koji su svjedoci istinitosti navoda ovog saopštenja, iznova otvarajući bolna sjećanja.

Molimo građane da se uzdrže od širenja dezinformacija, podsjećajući da islam obavezuje sve nas da neprovjerenim informacijama ne unosimo nemir i produbljujemo i onako veliki bol porodice.

Molimo Allaha Svemilosnog da merhumima podari Džennet, a nama da podari mudrosti da sačuvamo dostojanstvo njihovog lika i djela oslanjanjem na činjenice, a ne glasine”, navodi se u saopćenju Medžlisa IZ Bijelo Polje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO