Naslovna Vijesti Medvedev: “Cijene avionskih karata trebaju biti niže od turskih cijena”

Medvedev: “Cijene avionskih karata trebaju biti niže od turskih cijena”

Premijer Rusije Dmitri Medvedev je zatražio da cijene avionskih karata budu niže od cijena u Turskoj, kako bi došlo do oživljavanja turističkog sektora na Krimu.
Medvedev je obavio posjetu Republici Krimu i Sivastoplju, gdje je sa lokalnim zvaničnicima razmatrao pitanja razvoja regije i socijalnih i ekonomskih reformi.  Deset dana nakon pripajanja Krima Rusiji, Medvedev je doputovao u Simferepolj. Ruski premijer je zatražio da se pripremi razvojni plan za imovinska prava, transport, poljoprivredu i druge sektore na Krimu.
Zahtijevajući da se imovina na Krimu ponovo preuredi prema ruskim zakonima, Medvedev je dodao: “Radimo na tom pitanju. Možemo ga riješiti u narednih nekoliko mjeseci”.
Ruski premijer je odgovarao na pitanja u vezi penzija i dohodaka i tom prilikom izjavio da će sva primanja biti na istom nivou kao u Rusiji, te da će biti ostvareni veći prihodi. Dotičući se vazdušnog saobraćaja, Medvedev je pak kazao: “Povećat će se broj letova. Posebno na Krimu, cijene avionskih karata trebaju biti niže od cijena koje nudi Turska. Nadamo se da ćemo na taj način osigurati podršku turističkim letovima na Krim”.
U 2013. godini Tursku je posjetilo 4,2 miliona ruskih turista, dok je Krim imao dva miliona turističkih posjeta iz Rusije . Krim godišnje posjeti 6 miliona turista, a zemlja prihoduje 6 milijardi dolara od turističkog sektora na Krimu. Premijer Rusije je tokom posjete Sivastopolju obišao ruske vojnike i položio vijenac na spomenik neznanom vojniku.
Exit mobile version