Međuopštinska organizacija “Savez slepih i slabovidih” Novi Pazar za decu, članove udruženja, organizovala aktivnosti na otvorenom prostoru

 Međuopštinska organizacija “Savez slepih i slabovidih” Novi Pazar sada je u mogućnosti zbog lepog vremena da aktivnosti sa članovima sprovodi van organizacije, odnosno na otvorenom prostoru. Danas su deca u Gradskom parku imala aktivnosti vezane za upražnjavanje preostalih sposobnosti upravo na otvorenom prostoru.

Aktivnostima vezanim za učenje kroz igru na otvorenom prostoru obradovala su se deca, članovi organizacije “Savez slepih i slabovidih”. Danas su se u Gradskom parku družila pre svega i upravo kroz igru upražnjavala i pokazala svoje preostale sposobnosti.

Azemina Delić majka je jedanaestogodišnje Medine koja je već pune 4 godine članica ove organizacije i kaže da je njenoj ćerki puno pomoglo to što učestvuje u svim organizovanim aktivnostima za slepe i slabovide osobe.

Tiflolog udruženja Mirsada Dibranin Ajdinović istakla je da će se ovakve i slične aktivnosti sigurno sprovoditi češće jer svaka od njih mnogo pomaže članovima na svim poljima koja su vezana za korišćenje preostalih sposobnosti.

B.Veljović

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO