Naslovna Featured Istaknuto Međunarodni šahovski turnir povodom Dana Sandžaka za preko 100 učesnika

Međunarodni šahovski turnir povodom Dana Sandžaka za preko 100 učesnika

medjunarodni-sahovski-turnir-povodom-dana-sandzaka-za-preko-100-ucesnika

Tri dana ostalo je do šahovskog spektakla u Novom Pazaru, koji će 20. novembra u sklopu obeležavanja Dana Sandžaka biti domaćin prestižnog međunarodnog turnira u ubrzanom šahu.

“Za sada je privaljeno 99 šahista iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rusije, Bugarske i Kube, što znači da će ih biti više od 100. Tu smo da uvek podržimo ovakve događaje”, rekao je generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Listu za rapid turnir povodom Dana Sandžaka predvodi prošlogodišnji prvak Evrope u ubrzanom šahu Anton Demčenko iz Rusije.

“Šah je u Novom Pazaru godinama bio u zapećku, ali stanje je sada kudikamo bolje. Pokazaćemo da možemo da budemo dobri organizatori i ovako velikih manifestacija. S našim partnerima, to postaje lako”, naveo je direktor turnira Halit Husović.

Svečano otvaranje zakazano je za nedelju od 10.30 u Hotelu Akva Spa Termale, gde će biti odigrani i svi mečevi turnira.

Planirano je devet kola po švajcarskom sistemu, uz tempo od 10 minuta po igraču plus pet sekundi za svaki odigran potez. “Ovo je veoma značajan moment za status šaha u Novom Pazaru i njegov dalji prosperitet. Grad, Sportski savez i naš generalni sponzor ‘Ina dizajn i inženjering’ olakšaće nam put do velikih dostignuća”, ocenio je šahovski FIDE majsor Sulejman Suljović.

M. Minić

 

Podeli

Exit mobile version