Medju najvećim poreskim dužnicima i dve firme iz Novog Pazara

NOVI PAZAR – Medju najvećim poreskim dužnicima u Srbiji na kraju jula nalaze se i dve kompanije iz Novog Pazara čija su ukupna dugovanja državi premašila iznos od 260 miliona dinara, objavila je Poreska uprava.

Sa dugom od blizu 156,5 miliona dinara na 40. mestu najvećih dužnika nalazi se kompanija “Kos-oil standard” osnovana pre sedam godina za obavljanje trgovine na veliko čvrstim i tečnim gorivima.

Na 61. mestu liste od 311 dužnika nalazi se “Alema-trans” iz Novog Pazara sa dugom od 107 miliona dinara. Ta kompanija registrovana je za trgovinu životinjama na veliko.

Rekorder po dugovanjima za porez iz ovog dela Srbije je “PIK Pešter” iz Sjenice čije su obaveze prema državi 340,7 miliona dinara, što ih svrstava na osmo mesto liste najvećih dužnika.

Dugovanja “PIK Pešter mlekare” su 68,7 miliona dinara.

Na spisku najvećih dužnika, na 106. mestu, nalazi se “Rejhan invest” iz Duge Poljane sa dugom od 66,9 miliona dinara. Ta kompanija bavi se izvodjenjem gradjevinskih radova.

Najveći poreski dužnik u Srbiji je firma “Magma prom” iz Šapca čiji je dug veći od 1,1 milijardu dinara.

Na spisku najvećih dužnika medju preduzetnicima nalazi se više od 50 privrednika iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice, a sa dugom od 94,7 miliona dinara na 16. mestu u Srbiji nalazi se mesarska radnja “Bero”.

Samostalna trgovinska radnja “C max” duguje 55,8 miliona dinara, a trgovinska radnja “Šiljo kožar” 45,7 miliona dinara.

Višemilionski su i dugovi SZKR “Monako” (28,5 miliona dinara), krojačke radnje “Ses style” (18,5 miliona dinara), “Jusuf gradnje” (16 miliona dinara) i trgovinske radnje “Emir prom” (11,1 milion dinara).

Ostali preduzetnici iz ovog kraja, uglavnom taksisti, duguju izmedju pet i šest miliona dinara.

Na listi najvećih poreskih dužnika nalazi se preko 3.300 preduzetnika, a na prvom mestu je radnja za klanje stoke, preradu mesa i trgovinu “Biftek” iz Niša sa dugom od preko 400 miliona dinara.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO