Međedović posle tri seta bez četvrtfinala u Bijeloj

BIJELA – Teniser Srbije Hamad Međedović nije uspeo danas da se plasira u četvrtfinale čelendžer turnira iz serije 80 u Bijeloj, koji se igra ;na šljaci za nagradni fond od 44.820 evra.

Sedamnaestogodišnji Novopazarac je kao 775. na ATP listi dobio specijalnu pozivnicu organizatora za nastup u Italiji, a u drugom kolu je posle dva časa i 35 minuta od njega bio bolji 199. teniser sveta Žoao Menezes iz Brazila sa 2:1 u setovima (7:5, 2:6, 6:4).

Međedović je u četvrtom gemu oduzeo servis protivniku i poveo sa 3:1, ali je prvi set, u kojem je viđeno čak sedam brejkova, Menezes rešio u svoju korist.

Najbolji junior Srbije uzvratio je u drugom setu, u kojem je napravio tri brejka, dok u jednom gemu nije sačuvao prednost početnog udarca.

Menezes je u odlučujućem setu brejkom stigao do vođstva od 3:2, da bi Međedović izjednačio na 3:3, ali nije uspeo da odgovori na novi brejk Brazilca u sedmom gemu, koji je odlučio pobednika.

Rival Menezesa u četvrtfinalu biće sedmi nosilac i 150. igrač planete Huan Pablo Variljas iz Perua, koji je posle tri časa i 29 minuta i tri odigrana seta (6:1, 5:7, 7:6(0)) pobedio “srećnog gubitnika” i 242. sa ATP liste Dimitra Kuzmanova iz Bugarske.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO