Međedović lako do drugog kola u Prijedoru

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u osminu finala ITF turnira u Prijedoru, koji se igra na šljaci za nagradni fond od 15 hiljada dolara.

On je u prvom kolu savladao osmog nosioca, a na ATP listi za 214 pozicija bolje rangiranog Mađara Fabijana Marošana sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

U meču koji je trajao jedan čas i 21 minut, presudii su brejkovi sedamnaestogodišnjeg Novopazaraca i 697. tenisera sveta u petom gemu prvog i na startu drugog seta.

Najbolji junior Srbije na taj način rivalu se revanširao za poraz krajem marta u osmini finala ITF turnira u Antaliji, kada je Mađar slavio posle velike borbe u tri seta.

Međedović će u drugom kolu igrati protiv vršnjaka sa “specijalnom pozivnicom” i bez ATP renkinga Aleksandra Tomasa iz Austrije, koji je za jedan čas i 40 minuta u dva seta (6:3, 6:2) dobio kvalifikanta iz Makedonije i 1.295 sa ATP liste Tomislava Jotovskog.

Hamad Međedović je sa zemljakom Markom Tepavcem u Prijedoru ranije stigao do četvrtfinala u dublu, posle pobede nad Jotovskim i Aldinom Šetkićem iz Bosne i Hercegovine od 2:0 u setovima (6:4, 6:3).

Međedović i Tepavac će se za mesto u polufinalu boriti sa pobednikom meča u kojem treći nosioci Mateuš Pućineli De Almeida i Žoao Lukaš Reiš Da Silva iz Brazila igraju protiv Italijana Luke Đakominija i Gorazda Srbljaka iz Makedonije.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO