Naslovna Featured Istaknuto Medijski konkursi u toku

Medijski konkursi u toku

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije raspisalo je 10 konkursa iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu za koje je opredeljeno 310 miliona dinara, što je najviši iznos do sada.U toku su I konkursi za sufinasiranje medijskih projekata Grada Novog Pazara I opštine Tutin.

U saopštenju Ministarstva kulture I informisanja se navodi da je prvi put ove godine raspisan Кonkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture.

Кonkursi, koji traju do 12. februara, raspisani su radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kao i za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovim, unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda promovišu.

Odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva novinarska i medijska udruženja, koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursnih komisija, kao i medijske stručnjake zainteresovane za učešće u radu komisija da se pisanim putem prijave.

I Gradsko veće Novog Pazara raspisalo je Konkurs za sufinansiranje projekata koji će biti u javnom interesu u oblasti javnog informisanja u medijima za ovu godinu, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 55 miliona dinara.

Konkursom je prvi put predviđeno da sa million dinara budu sufinansirani projekti medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjima, koji im omogućavaju negovanje kulture i identiteta.

Sa ostalih 54 miliona dinara sufinansiraće se sadržaji namenjeni za televiziju, radio, internet portale i štampane medije.

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 200 hiljada dinara, a najveći 52 miliona dinara.

Konkurs se raspisuje za sprovođenje projekata u trajanju od najviše godinu dana, a rok za dostavljanje projekata je 22. januar 2021. godine.

Pozvana su novinarska i medijska udruženja da predlože članove konkursne komisije, koja će ocenjivati pristigle projekte.

I Opštinsko veće u Tutinu raspisalo je Konkurs za sufinansiranje projekata koji će biti u javnom interesu u oblasti javnog informisanja u medijima, a u te svrhe budžetom je kao i prošle godine planirano 10 miliona dinara.

U Konkursu se navodi se da će opština sufinasirati projekte koji se odnose na istinito, nepristrasno, pravovremeno i potpuno informisanje građana Tutina, ali i da podstiču povezivanje lokalnih zajednica u Sandžaku, saradnju sa dijasporom, rurarlni razvoj i razvoj sela, zaštitu životne sredine, informisanje osoba sa invaliditetom i brojne druge oblasti.

Konkurs je raspisan za projekte čija realizacija ne može biti duža od jedne godine, a najmanji iznos koji će biti odobren po projektu iznosi 250 hiljada dinara, dok je najviši devet miliona dinara.

Rok za dostavljanje projekata je 15 dana od dana objavljivanja konkursa, a istovremeno je I optina tutin uputila je Poziv novinarskim i medijskim udruženjima da predlože članove stručne komisije koja će odlučivati o raspodeli ovog novca medijima.

Izvor: Tanjug,

Exit mobile version