MEDIJSKA PRESIJA URODILA PLODOM! Nakon pritisaka vraćen natpis na zgradu u centru grada

Novi Pazar – Nakon samo nedjelju dana nakon izvještavanja Radio televizije Novi Pazar i pritisaka javnosti, na zgradu vakufa u centru grada, koja se svakoga dana bez dozvole širi i dograđuje vraćeni su natpisi “Islamske ustanove” i “Fakultet za islamske studije”.

Dok radovi na zgradi u centru grada i dalje traju a poslije izvještavanja Radio televizije Novi Pazar i kritika javnosti na ovoj zgradi u centru grada, vraćeni su natpisi “Islamske ustanove” i “Fakultet za islamske studije”.

Podsjetimo, većina građana koje je Radio televizija Novi Pazar anketirala prije sedam dana smatra da takvom objektu ne priliče restorani i sale koje, kako tvrde, nemaju nikakve veze sa studentima.

Natpis koji je decenijama stajao na čelu zgrade nestao je tokom noći, pred samo otvaranje banket sale, a dok se zgrada svakodnevno bez dozvole širi i dograđuje. Tokom nadogradnje objekta i radova za koje investitor i po sopstvenim riječima, nema dozvolu, najavljivano je da se radi o proširivanju kapaciteta zgrade fakulteta i obezbeđivanju boljih uslova za studente. Međutim, u zgradi, za koju u Islamskoj zajednici u Srbiji kažu da je vakuf i da služi mladima da se obrazuju i stiču znanja, nikli su mnogi restorani i poslovni prostori te banket, odnosno svečana sala.

Banket sala sem što je ovih dana, kada je nestao i natpis za zgrade, svečano otvorena uveliko se reklamira na Sandžak televiziji bliskoj Muameru Zukorliću. I sam Zukorlić govorio je na otvaranju i već tada pozvao prve goste da baš u tom objektu prave svoje svečane prigode i proslave.

Podsjećamo takođe da smo o svemu tome zatražili mišljenje Rijaseta Islamske zajednice u BiH, te stav reisa Huseina ef. Kavazovića koji je u martu ove godine prisustvovao, kako je tada nazvana, svečanost povodom otvaranja novih prostorija na fakultetu za islamske studije. Odgovor i dalje čekamo…

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO