Medicinski deo Kriznog štaba i DALJE ZASEDA, traži se način za UVOĐENJE NOVIH MERA

Sednica Kriznog štaba u punom sastavu, na kojoj je analizirana situacija sa korona virusom, završena je nakon nešto više od sat vremena, a medicinski deo Štaba i dalje zaseda, kako bi preciznije definisali predlog novih mera, koji će zatim dostaviti vladi.

Zvaničnih novih mera, danas nema, a nije bilo ni zvaničnog obraćanja medijima.

Kako saznaje Tanjug, najviše se razgovaralo o dolasku građana Srbije iz inostranstva pred predstojeće praznike i pitanju da li da se uvodi obavezan PCR test i mera karantina za sve iz dijaspore koji bi došli u zemlju. Ta mera mora biti u skladu sa važećim pravnim aktima.

Sednica Kriznog štaba počela je danas oko podneva u Palati Srbije, a šta se sve danima najavljivalo kao tema za raspravu da današnoj sednici, pročitajte na ovom linku.

Situacija u Srbiji sa epidemijom korona virusa je alarmantna. Prema poslednjem preseku stanja, od juče u 15 časova, u našoj zemlji je preminulo rekordnih 65 osoba u jednom danu, a čak više od 700 je hospitalizovano, tako da u ovom trenutku imamo 7.256 kovid bolesnika u bolnicama širom Srbije.

Dnevno imamo više oko 7.000 novozaraženih, a epidemiolozi najavljuju da nas ove nedelje čeka pik ovog talasa epidemije. Vrlo je verovatno da ćemo imati čak 10.000 zaraženih dnevno i trocifren broj umrlih za 24 sata.

Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i direktor Infektivne klinike u Beogradu dr Goran Stevanović rekao je danas posle sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica, da “bolničkih kapaciteta za sada ima, ali da oni nisu neiscrpni”.

– To znači da, ako se broj obolelih i zaražavanje nastavi ovim tempom, vrlo verovatno možemo doći do toga da kapaciteti budu na izmaku ili, u najgorem scenariju, da ih ne bude dovoljno – istakao je Stevanović.

Izvor: Blic

Foto: alo.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO