Na području Nove Varoši tokom noći palo je skoro 30 santimetara snega ali je magistralni put od Zlatibora ka Prijepolju i Crnoj Gori prohodan, saobraćaj je usporen, a samo povremeno na većim usponima dolazi do kraćih zastoja.

U višim predelima ove opštine je i do 40 centimetara snega, a temperatura je jutros pala na minus deset stepeni. Duva jak vetar koji stvara smetove pa su neki seoski pravci za sada u prekidu.

Na području Sjenice jutros je dvadestak santimetara snega, temperatura je minus sedam stepeni, sneg neprekidno pada skoro 15 sati, a nevolje stvara vetar koji duva brzinom i do 40 kilometara na sat. I ovde su neki seoski putevi zavejani.

– Većina puteva za sada je prohodna ali se na pravcima prema Barama, Karajukića Bunarima, preko planine Giljeve i okolnim selima stvaraju smetovi pa je većina lokalnih pravaca u ovom trenutku prohodna samo za terenska vozila. Čekamo da se mećava smiri i da mašine krenu ka selima. Jutros smo poslali mašine prema selu Šušure gde je preminu jedan meštanin – kaže Rade Rakonjac, pomoćnik predsednika opštine Sjenica. (Kurir)