Mavrić o svom debiju u Regionalnoj ligi: Veliko iskustvo, nisam se obrukao

NOVI PAZAR – Bokser novopazarskog kluba Mladost Sandžak Ahmed Mavrić rekao je danas da je razočaran sudijskom odlukom i porazom u meču Regionalne lige od Mariborčanina Dejana Leburića u Beogradu, gde je nastupio kao pojačanje Crvene zvezde u uzrastu omladinaca lakših od 75 kilograma.

“Prihvatili smo poziv trenera Miodraga Milića, pa sam debitovao za Crvenu zvezdu. To je veliko iskustvo za mene i pokazatelj da moji raniji nastupi nisu prošli nezapaženo. Nisam se obrukao. Trener je govorio da imam ubedljivu prednost posle dve runde i da u trećoj boksujem pametno, ali su na kraju sudije dodelile pobedu protivniku”, rekao je Mavrić.

Po opštoj oceni, Mavrić je bio bolji tokom svih devet minuta, da bi u drugoj rundi poslao u nokdaun slovenačkog reprezentativca, koji ima mnogo više internacionalnog iskustva, ali su arbitri odlukom 4:1 arbitri dodelili pobedu Leburiću.

“Takva nepravda može da bude podstrek da još više i jače radim, ali može da proizvede i totalno drugačiji efekat. Idemo dalje. U narednom periodu očekuju me nova takmičenja, a posebno važno je državno prvenstvo za omladince. Iako je konkurencija u mojoj kategoriji jaka, želim da osvojim zlatnu medalju”, naveo je Mavrić.

Ona ima 17 godina i radi sa Izetom Lukačem, koji je dugogodišnji prvotimac novopazarske Mladosti i uspešan trener.

“Počeli smo pre tri ili četiri godine. Mavrić je do meča u Beogradu imao oko 15 nastupa, od toga 14 pobeda. Ponuda Crvene zvezde bila je i finansijski dobra, pa smo pristali da ga ustupimo kao dvojno registrovanog takmičara. Hoćemo da naš bokser ima još bolje uslove za dalji razvoj. Od Leburića je poražen, ali svi su videli na koji način. Ipak, najbitnije je da ga ne proglasimo odmah velikim asom već da postepeno sazreva”, zaključio je Lukač.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO