Naslovna Vijesti Mavrić i Milanović u trci za direktora RTV

Mavrić i Milanović u trci za direktora RTV

Radio Sto plus je, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, dobio na uvid biografije koje su kandidati dostavili Komisiji za imenovanje direktora i iz njih izdvojio podatke o obrazovanju i radnom iskustvu.
rtvNa ponovljeni konkurs za prvog čoveka Regionalne radio televizije Novi Pazar prijavila su se dva kandidata, aktuelni vršilac dužnosti direktora Denis Mavrić i Stevan Milanović.

Prema podacima iz biografije, Mavrić je 2013. godine, na Visokoj ekonomskoj školi strukovnih studija u Leposaviću stekao zvanje “Specijalista strukovni ekonomista”.

Radno iskustvo Mavrić je sticao u radiju Novi Pazar i televiziji Jedinstvo gde je radio kao montažer i realizator. Nakon toga, 1999. godine osnovao je radio difuzno preduzeće (RDP) Vizija, radio As i registrovao internet domen sa prezentacijom Novog Pazara.

“Kao direktor RDP Vizija, organizovao sam i realizovao sva bitnija kulturna dešavanja i koncerte muzičkih zvezda u poslednje dve decenije”, stoji u Mavrićevoj biografiji.
Na čelu Regionalne radio televizije nalazi se od 11. jula 2008. godine.

Drugi kandidat za tu funkciju Stevan Milanović, naveo je u biografiji da je visoko obrazovanje stekao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na smeru Telekomunikacije.

Tokom karijere radio je kao savetnik za računarske mreže i telekomunikacije u Ministarstvu pravde, režiser i prezenter TV Beograd i Glasa Amerike. Takođe, bio je zaposlen u TV Novi Sad kao režiser i scenarista, a radio je i kao saradnik američke korporacije Fixya Electronics Corporation.

“Objavio sam više radova u renomiranim časopisima iz teorijske fizike, digitalne elektronike, TV i telekomunikacija”, naveo je Milanović u biografiji.

Od ostalih informacija, kandidati za direktora Regionalne televizije naveli su samo poznavanje stranih jezika. Milovanović je u biografiji napisao da tečno govori engleski, a Mavrić da poseduje sertifikat za srednji nivo znanja engleskog jezika.

(radio sto plus)

Exit mobile version