Matija Novković novi košarkaš Novog Pazara: Uželeo sam se evropske košarke

Novi košarkaš Novog Pazara Matija Novković rekao je danas da se posle četiri godine igranja i studiranja na američkim univerzitetima uželeo evropske košarke.

“Organizacija u Novom Pazaru je odlična, od trenera do uprave. Na nama je samo da radimo i dokazujemo se. Pratio sam našu elitnu ligu, to je ozbiljan kvalitet. Zadovoljan sam što baš ovde počinjem neku svoju profesionalnu karijeru”, rekao je Novković.

On ima 25 godina, visok je 193 centimetra i igra na poziciji beka, a u SAD je nastupao za univerzitete Istočnu Jutu i Teksas AM Internešenal.

“Nauči se tamo i dobro i loše, ali potrebno je izvući pozitivne stvari. Kada je fizički aspekt u pitanju, to je na ozbiljnom nivou. Taj odnos prema treninzima igraču može samo da pomogne u daljem radu”, ocenio je Novković.

Pre Novkovića, koji se treninzima Novopazaraca priključio početkom sedmice, taj član Košarkaške lige Srbije angažovao je centra iz SAD Dejvida Onuoru.

Pazarski košarkaši su u trećoj sedmici pretpripremnog ciklusa, a trener Darko Kostić trenutno radi sa mladim igračima, koje predvode Altin Islamović, Bogdan Mikavica, Enis Đulović, Emin Eminbegović, Luka Kulundžić i Željko Milić.

“Najmlađi košarkaši sigurno napreduju, a to će se najbolje videti sredinom avgusta kada budemo kompletni. Želimo da osposobimo što više momaka iz Novog Pazara jer će njih sedmorica ili osmorica biti u prvom timu”, naveo je Kostić.

Trener Pazara najavio je da je cilj da momci poput Kulundžića, Milića ili Eminbegovića u narednom periodu postanu nosioci igre Novog Pazara.

“To nije lak i kratak proces, a mi smo na nekom njegovom početku. Mislim da smo na pravom putu i da Novi Pazar ima momke na koje može da računa”, zaključio je Kostić.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO