Matica bošnjačka na izbore za BNV, nosilac liste Muamer Zukorlić. SKANDAL!!! MUFTIJA SVIH MUSLIMANA, MEVLUD DUDIĆ, SE KANDIDUJE NA IZBORIMA!!

Predsjedništvo Matice bošnjačke na sjednici održanoj 25. 8. 2018. godine u Novom Pazaru usvojilo je odluku o učešću ove naučne i kulturne organizacije na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće 4. novembra ove godine.
Prema istoj odluci, nosilac liste Matice bošnjačke na ovim izborima bit će Muamer Zukorlić.
Fotografije u medijima ukazuju i na učešće muftije, Mevluda Dudića, na izborima za BNV. 2016. godine je, na kandidaturu tadašnjeg muftije, Muamera Zukorlića, je negativno i burno reagovao reis Husein Kavazović, naročito na Zukorlićevu izjavu: “zamrzavam funkciju muftije”, kada je, između ostalog, rekao da je “zamrzavanje funkcije muftije nemoguće po Ustavu IZ”. Time je praktično prisilio Muamera Zukorlića da formalno napusti strukture Islamske zajednice. Da li će se opet oglasiti Rijaset IZ BiH??
Ono što dovodi u sumnju buduću reakciju Reisa Kavazovića je novi Ustav Islamske zajednice u Srbiji. Naime, u novom Ustavu Islamske zajednice u Srbiji ne pominje se Rijaset Bosne i Hercegovine. Ovakvim statusom Rijaseta koji je isključen iz svih strukturnih i nadleznih organa, dovodi nas do zaključka da reis Kavazović više nema nikakvu vlast nad našom IZuS.

Sada se postavlja suštinsko pitanje; ko je, zašto, kada i sa kojim pravom izbacio iz Ustava IZ u Srbiji Rijaset BiH? Nameće se odgovor da je to planski perfidno izvedeno da bi se svi resursi IZ-a nesmetano dali na raspolaganje za izbore Muameru Zukorliću!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO