Naslovna Featured Istaknuto Matic: Kovid propusnice korisne, jer zivot ne moze da ceka

Matic: Kovid propusnice korisne, jer zivot ne moze da ceka

matic:-kovid-propusnice-korisne,-jer-zivot-ne-moze-da-ceka

Takozvane kovid propusnice, kao dokaz o vakcinaciji ili negativnom testu na korona virus, koje omogućavaju ulaz u muzeje, pozorišta, zatvorene delove restorana, zatvorene bazene, a koje su počele da uvode pojedine zemlje članice EU, su korisne, ocenila je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i dodala da je važno napraviti razliku između odgovornih i, kako je rekla, nevakcinisanih građana.

Matić smatra da je krajnje vreme da, nakon vakcinacije i kampanje o vakcinaciji koje su imale sve zemlje EU, pa i Srbija, da se preko takozvanih zelenih propusnica objasni koliko je vakcinacija važna, a posebno je, kaže, u ovom trenutku prelomna za našu zemlju kada imamo 50 odsto vakcinisanih.

Ona za Tanjug ističe da je to način i da se napravi razlika između građana koji su se vakcinisali, obavili svoju dužnost i koji se ponašaju odgovorno i prema sebi i prema svojoj okolini, u odnosu na one koji ne žele da se vakcinišu.

Kaže, sigurno postoje ljudi koji ne mogu da se vakcinišu iz zdravstvenih razloga, ali ima i onih koji, napominje, ne žele da se vakinišu iz ubeđenj.

Dodaje da to poštuje, ali da onda svi moraju snositi posledice svojih odluka i ponašanja.

“Vakcinacija je neophodna, jer život više ne može da stoji i čeka i EU je to uvidela i zbog toga se uvode ove propusnice, one su iznuđene, i to je jedini način da se omogući privredna aktivost i da se omogući da ove jeseni ne bude zatvaranja kao prošle”.

Zaključila je da se ne može govoriti o vraćanju normalnom životu i normalnoj ekonomskoj, privrednoj, turističkoj i ugostiteljskoj aktivnosti, ukoliko ne bude bilo dovoljnog broja vakcinisanih, koja je važna za pobedu nad koronom.

Podeli

Exit mobile version