Četvrtak, 29 Septembra, 2022
NaslovnaSandžakNovi PazarMASOVNI BOJKOT RODITELJA PROTIV KONCEPTA BOSANSKOG JEZIKA U ŠKOLAMA

MASOVNI BOJKOT RODITELJA PROTIV KONCEPTA BOSANSKOG JEZIKA U ŠKOLAMA

slika-3468

 

Direktori škola imaju sve veče probleme jer roditelji masovno odbijaju koncept koji pokušava da se sprovede u školama ovih dana. Direktor jedne osnovne škole koji se danas javio redakciji Sandžakhabera traži hitnu pomoć resernog ministarstva, lokane samouprave u otklanju ovog problema. Roditelji traže da im se objasni na koji način i po kojim uslovima će njihova deca učiti maternji jezik. Hitno se traži od Esada Džudževića da odgovori na niz nejasnoča kojih, kako oni kažu ima na pretek. Da li će se pre uvodjenja bosanskog jezika sprovesti debata, doci do prihvatljivog rešenja koji će biti prihvatljiv za sve, ostaje da se vidi narednih dana.

RELATED ARTICLES

10 KOMENTARA

 1. sta je to bosanski jezik, nikad nisam govorio: smijesno, “idi uzmi pet i pola i gredom sjebi nesto”, vrijeme, zelim da govorim onako kako pricam celog svog zivota. Kultura da, istorija da, jezik smejurija nevidjena.

 2. ovu vijest sam cekao..da se jasno zna ko se bori za bosnjastvo a ko ne..
  sad se bar jasno izkristalisalo….

 3. Taman, sad je sve jasno.Sad svi znamo ko se bori za nasa nacionalna pitanja.Znamo i ko je protiv rjesenja bosnjackog pitanja.

 4. Vi se zaista trebate izjasniti jeste li za bosanski jezik ili ne. Stavili ste, koliko vidim, grb Sandžaka i piše vam “vijesti”, na bosanskom, a po člancima bih zaključio da jedva čekate da propadne inicijativa nastave na bosanskom jeziku u školama.

  Ne mogu da vjerujem da jedan sajt sa sandžačkim grbom i na bosanskom jeziku iznosi vijest ovakvog naslova. Da sam to vidio u Kuriru ili Alo bilo bi ok.

  Dakle, administracijo Sandžakhabera, da li biste vi voljeli da ova inicijativa za nastavu na bosanskom jeziku uspije ili ne?

  • Naravno da jesmo! Mozda se u potpunosti ne slazemo sa nacinom na koji se to radi, ali jesmo za uvodjenje bosanskog jezika! A sto se tice naseg rada, kao i svaki portal neke vesi pisemo, neke preuzimamo, jedina je greska sto ne napisemo uvek od koga je nesto preuzeto pa se to pripisuje nama

 5. Ako ste za to da inicijativa za nastavu na bosanskom jeziku uspije, onda to jasno i naglasite na sajtu. Recimo, pozivom da roditelji podrže tu inicijativu. I to istaknite jasno i na vidljivom mjestu na sajtu.
  Time ćete jasno dati do znanja da je vaš maternji jezik bosanski i da vi zaista želite dobro Sandžaku.

 6. Ovde se ne dovodi u pitanje Bosanski jezik, naravno da smo svi za to, u pitanju je koncept i nacin sprovodjenja naseg jezika u skolama.Ocito je to glavni problem jer je to traljavo odradjeno, i ima puno nejasnoca. Pitajte nasu decu u skolama i njihove roditelje.Naravno, svima je jasno da Esad Dzudzevic pokasava da kroz ovu pricu ubere sitne politicke poene, i da opravda ogromne pare (niko ne zna koliko) koje dobija na ime tog projekta.

 7. SELAM ALEJKUM.
  Otkad znam kod nas u SANDZAKU uvijek govorilo i pricalo ovako ,SUHO-MLIJEKO-DOHOVICE -BILELE VODE-VRIJEME;I TAKO DALJE PA VI SADA SAMI PROCIJENITE CIJI JE TO GOVOR:A ZASTO DASE SRAMIMO SVOG MATERNOG JEZIKA:U TURSKOJ PRIJE STO TRIDESET I VISE GOGINA SU LJUDI SA NASIH KRAJEVA ODSELILI I NJIHOVI UNUCI PRA UNUCI GOVORE BOSANSKIM JEZIKOM ;NE CE DA ZABORAVU SVOJ METERNI JEZIK A MI U SANDZAKU SVIM SILAMA SE BORIMO DA NE GOVORIMO SVOJIM MATERNIM JEZIKOM ZASTO?: NEMOJ MO DA TUDJE FALIMO A SVOJE KUDIMO :BOSNJACI RAZMISLITE DOBRO;JER SADA AKO GA NE OBNOVIMO NIKADA GA NECEMO MOCI KORISTITI:!!!!!! DRZIMO SE SVOG PRINCIPA I NE ZABORAVIMO KOSMO I STASMO:!!!!!!:

 8. Stefan haas posjeti malo osnovnu skolu pa kad naucis pomalo gramatike jezika kojim pises, a pises kao sto govoris, diskutuj o jeziku.

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO