Marukić – Napadač je u jednom trenutku potegao i pištolj

Novi Pazar – Napadnuti odbornik i generalni sekretar BDZ Šerif Marukić izjavio je danas da je napadač pored toga što je pokušao da ga tuče metalnom šipkom u jednom trenutku posegao i za pištoljem ali je malo pre toga izašla njegova rodbina i počela da zove upomoć pa je napadač pobegao.
On kaže da se napad desio u trenutku kada je otključao svoj automobil i tada je napadač krenuo na njega šipkom.
On je imao kapuljaču na glavi, kada sam otvorio auto video sam da ima fantomku. U trenutku kada nam se susreo pogled očima tada je potegao tu šipku. Ja sam prvi i drugi udarac blokirao i u jednom trenutku ja sam njega udario nakon čega se zaneo i udario me u predelu kuka ponovo” rekao je Marukić i dodao da je kada je udaren u zadnjem delu leže ostao bez daha nakon čega je počeo da udara u metalna vrata od dvorišta kako bi uzbudio svoju rodbinu i pozvao pomoć i tražio je neki predmet kako bi se odbranio.
“Nekako sam uspeo da ga odgurnem od sebe i da stanem sa strane u tom trenutku on maši svojom levom rukom na levu stranu kuka i drži se sa pištolj i samo delimično izvlači pištolj, gledali smo se u oči, rodbina je več bila napolju i zvala upomoć. On vraća pištolj, okreće se lagano i uzima predmet kojim me tukao i odlazi u trku”.
Napadnuti odbornik kaže da je više puta pokušavao da skine fantomku ali ga je u tome sprečavala kapa sa jakne.
“Nisam mu čuo glas i to mi je bilo zanimljivo celo vreme je ćutao, ubeđen sam da je imao pancir na sebi i u trenutku kada sam ga udario u predelu lica suzdržao se da ne progovori. Možda je neko poznat jer se celo vreme trudio da mu ne čujem glas” rekao je Marukić
Odbornik Marukić kaže da je poslednje dve godine bio na oprezu zbog svega što mu se dešavalo a sinoć nije obraćao pažnju jer je pošao kod tetke i nisam očekivao napad.
“Pre sam se obraćao policiji više puta dok je bilo pretnji i sinoć dok se to dešavalo palo mi je na pamet. Poslednjih meseci nema pretnji kao što sam ranije imao” zaključio je Marukić.

Predsednik BDZ Emir Elfić je na konferenciji za novinare izjavio da postoje sumnje da je napad politički motivisan, ali da ne želi da spekuliše o tome ko stoji iza napada.

“Isključujemo mogućnost da je povod za napad lične prirode jer Marukić uživa veliki dignitet u Novom Pazaru i nije konfliktna osoba. BDZ je odnedavno sastavni deo vlasti u Novom Pazaru, a da li je to nekom zasmetalo i da li to može biti motiv za napad, ostavljamo policiji da otkrije. U svakom slučaju ubedjeni smo da se radi o klasičnom, dobro organizovanom napadu”, rekao je Elfić.

Lider BDZ je dodao da je i ranije bilo napada na funkcionere i aktiviste te stranke.

“Tokom predizborne kampanje za parlamentarne izbore u Prijepolju nožem je napadnut kandidat za narodnog poslanika Nedžad Kahrović. Napadač je otkriven, medjutim, sudjenje je u zastoju”, naveo je Elfić.
Šerif Marukić direktor je televizije Jedinstvo čije prostorije su uzurpirane pre dve godine a čija uzurpacija i dalje traje.

izvor. Tanjug, Beta, Sandžakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO