Naslovna Featured Istaknuto Marko Louis, Istanbul Kolektif i Barcelona Gipsy balKan Orchestra na Festivalu Zeman,...

Marko Louis, Istanbul Kolektif i Barcelona Gipsy balKan Orchestra na Festivalu Zeman, obećavaju sjajan provod

marko-louis,-istanbul-kolektif-i-barcelona-gipsy-balkan-orchestra-na-festivalu-zeman,-obecavaju-sjajan-provod

World Music Fest Zeman je petodnevna avangarda svjetskih muzičkih baština koja će biti održana od 26. do 30. jula 2021. godine u Novom Pazaru.

World Music Fest Zeman biće otvoren 26.07. izložbom fotografija. Posvećena je nedavno preminulom Ešrefu Džanefendiću koji je bio dio organizacionog tima Zeman Festa. Na taj način, festival mu se želi zahvaliti i odati počast za trud i umjetnički rad koji je ostavio iza sebe.

27. 07. publici će se predstaviti turski ansambl Istanbul Kolektif. Ovaj energični ansambl izvodi muziku Anadolije i Istočnog Balkana, kombinujući je na jedinstven način koji slušaoce ne ostavlja ravnodušnim.

28. jula beogradski umjetnik, Marko Louis, sin pokojnog pjevača Ljubiše Stojanovića – Louisa, će prvi put nastupiti u Novom Pazaru. Jedinstvenim muzičkim stilom koji uspješno kombinuje elemente jazza, modernog zvuka i domaćeg etna, Marko obećava nesvakidašnji imuzički doživljaj.

29. jula festivalu se pridružuje internacionalna grupa iz Španije, Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Riječ je o svjetski poznatom sastavu sa decenijskim iskustvom u izvodjenju Balkanske muzike. Na čelu sa novom pjevačicom, Margheritom Abitom iz Italije, ovaj sastav publici Novog Pazara poručuje da se pripreme za noć koju će dugo pamtiti.

U okviru World Music Fest Zeman, 30. jula biće održano takmičenja u izvođenju tradicionalne muzike Balkana, Glas Zemana. Deset finalista, prethodno izabranih putem konkursa, takmičiće se za vrijedne novčane nagrade.

Program World Music Festa Zeman ove godine građanima Novog Pazara, Srbije, ali i cijeloj regiji, donosi svjetski muzički zanos.

Pozivamo vas da nam se pridružite kako bi zajedno uživali u izvanrednim muzičkim nastupima tradicije i modernog stvaralaštva.

Festival će biti održan od 26. do 30. jula. Za više informacija posjetite našu stranicu www.zemanfest.com

Lejla Lipa Gicić PR Festivala

Exit mobile version