Marko Dimitrijević novi trener košarkaša Novog Pazara

Novi Pazar – Košarkaški klub Novi Pazar predstavio je danas novog trenera Marka Dimitrijevića, koji će na klupi tog člana Prve regionalne lige Zapad naslediti Slađana Ivića.

“Svestan sam gde sam došao. Prošle godine Pazar je bio drugi, pa ne treba ni isticati koje su nam ambicije. Video sam ozbiljnost, krenulo se na vreme i nije rađeno naopako. Klub je najpre angažovao trenera, a ekipu ćemo praviti zajedno. Ovo može da bude dugoročna priča, Druga liga je mnogo ozbiljnije takmičenje i plasman u taj rang ovde bi povećao interesovanje za košarku”, rekao je novinarima Dimitrijević.

Ovaj 39-godišnji stručnjak donedavno je vodio Mladost iz Smederevske Palanke, sa kojim je bio osmi u Drugoj ligi, a počeo je u Poletu iz Ratine, gde je u mlađim selekcijama trenirao Pazarca Altina Islamovića. Trenutno je angažovan i u stručnom štabu reprezentacije Srbije do 23 godine.

Kao igrač, nastupao je za kraljavačke klubove Slogu i Mašinac, beogradski Partizan, Srem, Igokeu, češke Pardubice, rumunski Gaz Metan Mediaš, Feni Industri iz Makedonije, Tamiš i Smederevo.

Pre više od dve decenije igrao je za Novi Pazar u kvalifikacijama za tadašnju Drugu srpsku ligu, a sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije ima bronzu sa Evropskog prvenstva u Francuskoj 1996. godine.

“Novi Pazar ima ogroman potencijal, dosta je domaćih košarkaša koji mogu da nose ekipu, a nedostaje nam još par igrača. Već smo dogovorili dolazak dvojice novajlija, na pozicijama jedan i dva, odnosno četiri i pet, a tražimo još jednog, koji bi pravio razliku. Ne bih sada o imenima, pošto ugovori još nisu potpisani”, naveo je Dimitrijević.

“Od onih koji su nosili dres Pazara, razgovarao sam sa Asmirom Numanovićem i Tarikom Brunčevićem, raspoloženi su da ostanu. Sa Asmirom sam ranije igrao zajedno u Slogi. Tu je i dugogodišnji kapiten Valid Hadžerić. Ostale ne poznajem i ne bih govorio o njima dok ih ne vidim na treningu”, dodao je on.

Dimitrijević je najavio da će pripreme startovati 14. avgusta i da će tim do početka biti odigrano devet ili 10 kontrolnih utakmica.

Predsednik novopazarskog kluba Senad Koničanin izrazio je očekivanje da će ekipa izboriti plasman u viši rang.

“Takve su nam ambicije, prošle sezonje nedostajao nam je samo bod. Treba reći da i dalje postoji mogućnost da već ovog leta uđemo u Drugu ligu, ali o tom potom”, rekao je Koničanin.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO