Naslovna Featured Istaknuto Marinković i Kurdić: Treba vremena, ali imamo kvalitet

Marinković i Kurdić: Treba vremena, ali imamo kvalitet

marinkovic-i-kurdic:-treba-vremena,-ali-imamo-kvalitet

Fudbaler Novog Pazara Marko Marinković rekao je da njegovoj ekipi odgovara dvokružni sistem takmičenja sa 20 ekipa, od kojih će šest najslabijih na kraju sezone da ispadne u niži rang.

“Dosta je timova s kojima možemo da se merimo. Relativno brzo smo se okupili. Imamo puno novih igrača i malo vremena za uigravanje. Po onomo što smo prikazali do sada, zaključujem da zalaganjem i trudom možemo da vratimo Pazar gde mu je mesto”, ocenio je Marinković.

Dvadesetšestogodišnji štoper prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, a prethodni angažman imao je u tuzlanskoj Slobodi.

On je ranije nastupao za slovački Spartak iz Trnave, kruševački Napredak, Borac iz Čačka, BSK Borču, subotički Spartak, beogradski Sinđelić i Smederevo.

“Poznajem dobro ovdašnji ambijent, s obzirom da sam u Pazaru igrao u dresu subotičkog Spartaka i Borca iz Čačka. Imamo težak raspored u prvim kolima, ali to su najlepše utakmice. Vratili smo se u elitu i verujem u neki pozitivan skor na startu sezone”, kazao je Marinković.

S njim će u štoperskoj liniji igrati i Numan Kurdić (21), koji je počeo je karijeru u Borcu iz Jelaha, a u Pazar je stigao kao pozajmljen igrač Sarajeva.

Kurdić je deo karijere proveo u mostarskom Veležu.

“Do sada je dobro. Kvalitetno i naporno treniramo. Spremamo se za start sezone i proverićemo 1. avgusta kako će to da izgleda. Očekujem da ću u novom klubu da napredujem. Što se tiče poslednje linije, imamo dobrih igrača. Mislim da nismo loši i da možemo da izborimo opstanak”, rekao je Kurdić.

M. Minić

Exit mobile version