Marinković i Kurdić: Treba vremena, ali imamo kvalitet

Fudbaler Novog Pazara Marko Marinković rekao je da njegovoj ekipi odgovara dvokružni sistem takmičenja sa 20 ekipa, od kojih će šest najslabijih na kraju sezone da ispadne u niži rang.

“Dosta je timova s kojima možemo da se merimo. Relativno brzo smo se okupili. Imamo puno novih igrača i malo vremena za uigravanje. Po onomo što smo prikazali do sada, zaključujem da zalaganjem i trudom možemo da vratimo Pazar gde mu je mesto”, ocenio je Marinković.

Dvadesetšestogodišnji štoper prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, a prethodni angažman imao je u tuzlanskoj Slobodi.

On je ranije nastupao za slovački Spartak iz Trnave, kruševački Napredak, Borac iz Čačka, BSK Borču, subotički Spartak, beogradski Sinđelić i Smederevo.

“Poznajem dobro ovdašnji ambijent, s obzirom da sam u Pazaru igrao u dresu subotičkog Spartaka i Borca iz Čačka. Imamo težak raspored u prvim kolima, ali to su najlepše utakmice. Vratili smo se u elitu i verujem u neki pozitivan skor na startu sezone”, kazao je Marinković.

S njim će u štoperskoj liniji igrati i Numan Kurdić (21), koji je počeo je karijeru u Borcu iz Jelaha, a u Pazar je stigao kao pozajmljen igrač Sarajeva.

Kurdić je deo karijere proveo u mostarskom Veležu.

“Do sada je dobro. Kvalitetno i naporno treniramo. Spremamo se za start sezone i proverićemo 1. avgusta kako će to da izgleda. Očekujem da ću u novom klubu da napredujem. Što se tiče poslednje linije, imamo dobrih igrača. Mislim da nismo loši i da možemo da izborimo opstanak”, rekao je Kurdić.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO