Naslovna Sport Fudbal Marić: Zadovoljan sam kvalitetom ekipe, možemo u plej-of

Marić: Zadovoljan sam kvalitetom ekipe, možemo u plej-of

Trener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić rekao je da je zadovoljan kvalitetom ekipe i izrazio očekivanje da će, uprkos objektivnim problemima tokom pripremnog ciklusa, taj superligaš uspeti da izbori plasman u plej-of.

“Zbog realnih okolnosti, malo smo zakasnili s odlaskom u Antaliju. Bilo bi idealno da smo imali još dva kontrolna meča, ali neke stvari ćemo usput definisati. Klub je uložio velike napore da organizuje pripreme i ojača sastav, pa sam izuzetno zadovoljan. Ekipa je dobra, verujem da ćemo imati snage da uđemo u plej-of, što je veliki izazov”, rekao je Marić.

Strateg Pazaraca ocenio je da će za mesto među osam najboljih timova biti neophodno ostvariti pet ili šest pobeda u narednih osam kola.

“To podrazumeva da moramo biti efikasni. Imamo kapacitet u ofanzivi, dok u odbrani moramo da se popravimo. Lako smo primali golove na test utakmicama”, upozorio je Marić.

On će na klupi Novog Pazara debitovati u subotu, kada će ta ekipa u okviru 23. kola Super lige Srbije gostovati beogradskom Radu.

“Početak je bitan zbog samopouzdanja. Ako bi pobedili, bilo bi izuzetno dobro. Lično, bio bih zadovoljan i nerešenim ishodom, pod uslovom da budemo bolji od Borca u narednom kolu. Iako nam je rival, koji je doveo veliki broj novajlija i želi da izbori opstanak, prilična nepoznanica, mislim da imamo i snage i znanja da dođemo do cilja”, ocenio je Marić.

“Do subote ćemo pokušati da osvežimo igrače, podignemo im brzinu i kvalitet refleksa. Protiv Rada treba da budu što brži, mirniji”, dodao je on.

Novi Pazar je 12. na superligaškoj tabeli sa 24 boda, šest manje od osmoplasiranog Javora, koji je poslednji tim u zoni plej-ofa.

M. Minić

Exit mobile version