Mari: Sada je vreme za Gren slemove

491

Najbolji teniser sveta Endi Mari rekao je da mu je sada, kada je osigurao prvo mesto na ATP listi, glavni cilj da poveća broj svojih Gren slem titula.

Mari je u dosadašnjem delu karijere osvojio tri Gren slema, uz dva olimpijska zlata, a zvanje prvog reketa sveta potvrdio je pobedom nad Novakom Đokovićem u finalu završnog Mastersa sezone u Londonu sa 6:3, 6:4.

„Sada, kada sam stigao ovde, jasno je da ću biti motivisan da ostanem tu. Ali, Gren slemovi me zaista motivišu“, naglasio je Mari.

29-godišnji Mari je najavio da će prvo otići na odmor, a od decembra će početi pripreme za narednu sezonu. Ali, glavni cilj mu je da bude spreman za Australijan Open.

„Kada u decembru počnem sa treninzima, u glavi će mi biti Australijan Open. Pošto se igra na dobijena tri seta, to su turniri u koje morate da uložite veći napor i više da treniramo. To je ono što me motiviše“, istakao je Mari.

Pošto je ulog u nedeljnom meču bilo i prvo mesto, ne samo titula, pobeda nad Đokovićem, njegova 11. u karijeri u međusobnim susretima, sada je posebno značajna.

„Jasno je da je to bio veliki meč sa igračem sa kojim sam igrao toliko velikih mečeva, on mi je glavni rival kroz karijeru. Igrali smo u svim Gren slem finalima, na Olimpijskim igrama i očigledno sada, u meču koji odlučuje ko će biti prvi na svetu. Bila je ovo važna pobeda za mene“, rekao je Mari.

izvor: N1