Maloletnik iz nehata naneo teške telesne povrede tokom lova

Novopazarska policijia  uhapsila je šesnaestogodišnjaka iz Tutina, zbog sumnje da je izvršio krivična dela teška telesna povreda iz nehata, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nezakonit lov.

Policija je uhapsila i F. Dž. (1976) i Dž. Dž. (1999) iz Novog Pazara, dok je protiv tridesettrogodišnjaka iz Tutina podnela krivičnu prijavu, zbogsumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nezakonit lov.

Šesnaestogodišnjak, koji je sa ostalim osumnjičenima bio u lovu u okolini Tutina, tereti se da je ispalio hitac iz pištolja i ranio šezdesetjednogodišnjeg muškarca koji je zadobio teške telesne povrede i zbrinut je u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

F. Dž. i Dž. Dž. su, kako se sumnja, sakrili pištolj kojim je ranjen šezdesetjednogodišnjak pa se sumnjiče i za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Sudija Višeg suda za maloletnike u Novom Pazaru odredio je šesnaestogodišnjaku pritvor do 30 dana, dok je F. Dž. i Dž. Dž. određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO